Voedselbewerkingsmachines en opslagtanks Döhler in online veiling


PERSBERICHT

11 april 2022, Breda en Oosterhout

Voedselbewerkingsmachines en opslagtanks Döhler in online veiling

Wegens de integratie van twee productielocaties van Döhler Holland B.V. wordt een deel van haar machines voor de voedingsmiddelenindustrie geveild via het online platform van Troostwijk Auctions. Onder meer rvs-tanks, pompen, verpakkingsmachines, kunststoftanks en transportbanden komen onder de digitale hamer. De veiling is op dit moment geopend voor biedingen en sluit op vrijdag 15 april 2022 om 10:00 uur.

Döhler is een wereldwijde producent, marketeer en leverancier van natuurlijke ingrediënten en geïntegreerde oplossingen voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Het bedrijf integreert al haar activiteiten van de locatie Breda in Oosterhout. Om die reden worden diverse voedsel­bewerkings­machines en de inventaris van de locatie in Breda online geveild bij Troostwijk Auctions.

Onder meer opslagtanks, rvs schroefdraadtransporterpijpen, een appel en peer wasinstallatie, een fermentatie unit, een bag-in-box afvulmachine, een messenbreker/shredder en een industriële verwarmingsinstallatie worden geveild. Maar er is meer! Klik hier om alle 61 kavels te bekijken.

Duurzaam, met het beste resultaat
Het familiebedrijf Döhler, opgericht in 1838, vindt duurzaamheid een belangrijke pijler binnen haar bedrijfsactiviteiten. “Wij zien duurzaamheid als een kans om economische, ecologische en sociale kwesties met elkaar in evenwicht te brengen, om zo langdurig en blijvend succes te behalen en te garanderen.” Zowel voor haar producten (door onder andere te zorgen voor eerlijke handel met leveranciers), voor de mensen (door bijvoorbeeld diversiteit te bevorderen en het welzijn van medewerkers te waarborgen), als voor de planeet (door onder meer minder energie en water te gebruiken en minder CO2 te produceren) zet Döhler zich actief in.

De keuze om een gedeelte van haar machines via het internationale veilingplatform van Troostwijk te verkopen is ook vanuit duurzaamheidsoogpunt gemaakt. Want door de machines te veilen, gunt Döhler haar materieel een tweede leven. En dat heeft voor de koper het voordeel om nu tegen een zelf te bepalen prijs een gebruikte machine te kunnen kopen.

Over de veiling
De online veiling van de voedselverwerkingsmachines en de inventaris van Döhler is op dit moment geopend voor biedingen. Op vrijdag 15 april 2022 sluit de online veiling om 10.00 uur.

Wil je de kavels bekijken voor je een bod uitbrengt? Dat kan tijdens de kijkdag op twee verschillende locaties op woensdag 13 april 2022. Van 9:00 uur tot 16:00 uur op de Belcrumweg 3, 4815 HA in Breda en van 9:00 uur tot 12:00 uur op de Mechelaarstraat 14, 4903 RE in Oosterhout. Klik hier voor alle details over deze veiling.

Over Troostwijk Auctions
Troostwijk Auctions vindt dat alles waarde heeft. Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Auctions verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Auctions veilt per jaar ruim 657.500 kavels voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft lokale sector specialisten door heel Europa en kopers in 167 landen.

Meer over Troostwijk op de website en op LinkedIn
Troostwijk bedrijfsprofiel