TBAuctions neemt Deens veilinghuis Auktionshuset dab over

  • Auktionshuset dab S/A is een van de toonaangevende online veilinghuizen van Denemarken, gespecialiseerd in insolventieveilingen.
  • Achtste Europese overname van TBAuctions in 18 maanden tijd.
  • Overname versnelt de groei in de Scandinavische regio naast Klaravik, Auksjonen en PS Auction.

Kåre Madsen (L) and Per Sained Brandborg (R)

PERSBERICHT

Amsterdam, 13 juni 2023

Het internationale online veilingplatform TBAuctions versterkt haar positie op de Europese online veilingmarkt verder met de overname van het Deense Auktionshuset dab S/A. Auktionshuset dab zal als merk onderdeel gaan uitmaken van de TBAuctions organisatie die ook met andere online veilingmerken actief is in Nederland, België, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Auktionshuset dab, dat gespecialiseerd is in insolventie- en projectveilingen, voegt belangrijke kennis van de Deense markt toe aan de TBAuctions organisatie. Herberth Samsom, CEO van TBAuctions: “Door Auktionshuset dab op ons schaalbare, online veilingplatform ATLAS te integreren, kunnen zij versneld groeien en daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere versterking van onze Europese marktpositie.”

Meer veilinghuizen willen aansluiten op het online veilingplatform
Auktionshuset dabbestrijkt vanuit drie vestigingen de gehele Deense markt en onderhoudt uitstekende relaties met veel Deense advocaten die gespecialiseerd zijn in insolventie- en projectveilingen. TBAuctions breidt met deze Deense overname haar aanwezigheid op de Scandinavische markt verder uit. “Auktionshuset dabis hét voorbeeld van een gespecialiseerd, succesvol online veilingplatform dat tegen de grenzen van de groei aanloopt”, zegt Samsom, “we merken dat kleinere veilinghuizen graag onderdeel worden van de TBAuctions organisatie. De technologie van het, door TBAuctions zelf ontwikkelde, online veilingplatform ATLAS stelt ons in staat snel andere veilinghuizen op dit platform te integreren. Daardoor kunnen deze, zonder zelf te investeren in IT, versneld verder groeien.”

Grotere internationale bidderbase
Kåre Madsen, een van de eigenaren van Auktionshuset dab, is blij met de overname door TBAuctions. “We zien uit naar de samenwerking met onze nieuwe collega’s van TBAuctions. We kunnen van elkaar leren en daarmee onze marktbewerking verbeteren. Bovendien krijgen wij nu toegang tot een grotere internationale bidderbase waardoor ons bereik exponentieel toeneemt en dat betekent een nieuw niveau van bereik voor onze Deense sellers. We verwachten dan ook dat het aantal sellers weer verder zal toenemen, iets dat vervolgens ook meer bidders zal aantrekken.”

Meer Europese overnames
Voor TBAuctions is dit de achtste overname in 18 maanden tijd. “En daar blijft het niet bij”, zegt Samsom: “We zijn van een omzet van € 300 miljoen in 2018 gegroeid naar € 1,2 miljard in 2022. Deze groei is zowel organisch als door meerdere overnames tot stand gekomen. We zijn momenteel een van de meest gevestigde online veilinghuizen in Europa. We willen die positie voor zowel verkopers als bieders verder uitbouwen met een gedifferentieerd dienstenaanbod. TBAuctions wordt daarmee steeds meer de voorkeurspartner van kleinere veilinghuizen die zich willen aansluiten bij een snelgroeiende groep met een ‘best-in-class’ veilingtechnologieplatform.”

Over Auktionshuset dab S/A
Online veilingplatform Auktionshuset dab is een full service veilinghuis dat taxaties, marketing, klantenservice, verkoop en voorraadbeheer onder een dak heeft. Het bedrijf heeft een speciale focus op insolventieveilingen en grote projectveilingen. Met 14 medewerkers en drie vestigingen in Aarhus, Bording en Seeland wordt de hele Deense markt bediend. Ga voor meer informatie naar: www.auktionshuset.dk

Over TBAuctions
TBAuctions is een toonaangevend online B2B veilingplatform voor tweedehands- en tweedekans­goederen, opererend onder de merken Troostwijk Auctions (EU), Klaravik (SE/DK), Auksjonen.no (NO), PS Auction (SE), Vavato (BE), British Medical Auctions (UK) en Epic-Auctions (NL). TBAuctions veilt roerende en onroerende goederen in opdracht van derden via ATLAS, haar eigen IT-platform voor intelligente veilingen (IA). Met een aanbod van meer dan 2 miljoen kavels per jaar en meer dan 10 miljoen websitebezoeken per maand is TBAuctions het grootste online veilinghuis in Europa. Ga voor meer informatie naar: www.tbauctions.com