TBAuctions benoemt Tijs Brouwers tot CFO

  • Brouwers leidde eerder de succesvolle verkoop en daarop volgende herstructurerings-, ontwikkel- en groeitrajecten van Noord-Europese bedrijven
  • Heeft een bewezen trackrecord op het gebied van integratie van snelgroeiende bedrijven

Amsterdam, 21 november 2022

TBAuctions, het moederbedrijf van diverse online veilingplatformen in Europa heeft Tijs Brouwers aangesteld als CFO. TBAuctions is in Nederland bekend van BVA en Troostwijk Auctions , maar omvat binnen de groep ook veilinghuizen in België, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Noorwegen.

Brouwers startte zijn carrière bij PwC in het vakgebied audit. Daarna bekleedde hij internationaal diverse leidinggevende posities binnen Maxxium Worldwide (onder andere bekend van Rémy Martin, Famous Grouse en Lucas Bols), United Coffee en UCC.  Hij werkte de laatste 3,5 jaar als CFO van Continental Bakeries waar hij, na de verkoop aan de concurrent Biscuit International, de integratie van de Noord-Europese operaties leidde.

Efficiency verbetering
Herberth Samsom, CEO van TBAuctions, roemt vooral de grote ervaring die Brouwers heeft binnen Noord-Europa als het gaat om het samenbrengen van diverse structuren en organisaties. “TBAuctions is in korte tijd uitgegroeid van een Benelux-operatie naar een internationaal, online veilinghuis met daarbij operaties in de UK en de Nordics, met zeven verschillende merken. Nu al deze merken tot dezelfde familie behoren is verdere integratie en groei belangrijk. Om dat te realiseren zal Tijs leidend zijn in het definiëren van de ‘best practices’ voor de gehele groep. De migratie van de veilinghuizen naar 1 platform met zoveel mogelijk uniforme processen, is essentieel voor de efficiencyverhoging waar de groep voor staat.“ Samsom vervolgt: “In onze gesprekken zagen we duidelijk zijn haarscherp analytisch vermogen en flexibiliteit, maar ook zijn drive om veranderingen te bewerkstelligen in snel groeiende bedrijven. Juist die uitdaging kunnen we hem bieden binnen het nieuw gevormde directieteam van TBAuctions, waarin specifieke kennis van organisatie, online marketing en financiën nu volledig op hoog niveau is ingevuld.”

Groei realiseren
TBAuctions kent als meerderheidsaandeelhouder fondsen beheerd door Castik Capital uit Duitsland en als minder­heidsaandeelhouder Summa Equity uit Zweden. Met deze financieel sterke partners zal de groei de komende jaren, naast organisch ook worden gerealiseerd door meer geplande overnames van online veiling­bedrijven op de Europese markt. Samsom: ”Door de toenemende schaarste aan grondstoffen neemt het aanbod van nieuwe materialen, machines en apparatuur naar verwachting verder af. Er is daardoor een grote rol weggelegd voor schaalvergroting en kostenreductie door middel van een Europees platform dat vraag en aanbod van gebruikte goederen bij elkaar brengt en ervoor zorgt dat de schaarse grondstoffen behouden blijven. Wij zien het als onze taak om die rol op ons te nemen.”

Over TBAuctions
TBAuctions is een toonaangevend online veilingplatform en marktplaats voor tweedehands en tweede kans goederen, opererend via de merken Troostwijk Auctions (hoofdkantoor in Nederland) en BVA Auctions (NL), Vavato (BE), British Medical Auctions (UK), Auksjonen.no (NO), PS Auctions (SE) en Klaravik (SE). TBAuctions veilt roerende en onroerende goederen in opdracht van derden via ATLAS, haar eigen IT-platform voor intelligent auctioning. Met meer dan 2,9 miljoen kavels per jaar en ruim 30 miljoen websitebezoeken per maand, is TBAuctions een van de grootste online veilinghuizen in Europa. Voor meer informatie over TBAuctions: www.tbauctions.com.