Snelle groei borgen met meer decentrale magazijnen

o Eerste paal voor uitbreiding Lelystad-vestiging geslagen
o Montapacking wil geen ‘monster’-magazijn voor àl haar klanten
o en vooral zo dicht mogelijk in de buurt van haar webshop-klanten zitten

PERSBERICHT

Gorinchem, 28 juli 2021

Waar andere e-commerce en fulfilmentbedrijven ervoor kiezen om 1 of 2 mega-grote magazijnen neer te zetten, kiest Montapacking er al jaren voor om de groei te managen door telkens nieuwe logistieke vestigingen te openen. Ook nu weer, in Lelystad. Het bedrijf doet dat vanuit de filosofie dat de afstand tot de klant zo klein mogelijk moet blijven, elke vestiging optimaal efficiënt moet kunnen draaien en dat daarvoor een kleinere cellenstructuur noodzakelijk is. Directeur Edwin van der Ham zegt hierover: “We willen het ‘MKB-gevoel’ in elke vestiging, waarbij sterke betrokken­heid bij de ‘eigen klanten’ het allerbelangrijkste is. Ook al automatiseer je nog zoveel – en dat doen we – het draait toch altijd om je mensen.”

Juiste artikelen op het juiste moment
In het afgelopen, krankzinnige groei-jaar nam het aantal webshops waar Montapacking de fulfilment voor doet, toe van 650 naar 1.500. Montapacking ziet momenteel een trend bij haar klanten, dat de voorraden hard teruglopen door de vertragingen in de supply chain vanuit het Oosten. Montapacking investeert veel geld om haar klanten te helpen om de juiste artikelen op het juiste moment in te kopen. Daar is AI en de voorspellende software cruciaal in. Uiteindelijk draait het bij de webshops om snel te kunnen leveren aan hun klanten, maar natuurlijk ook om omloopsnelheid. Daarom zet het bedrijf zwaar in op de meest geavanceerde IT-infrastructuur, waardoor ze haar klanten helpt bij het adviseren voor een zo optimaal mogelijke voorraad, maar ook intern bijvoorbeeld zodat elke vestiging om vier uur ‘s middags nauwkeurig kan inschatten hoeveel pick- en pakcapaciteit er tot middernacht nodig is.

Eerste paal voor uitbreiding vestiging in Lelystad
Vorige week is de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van de vestiging in Lelystad. In het najaar van 2019 is Montapacking daar gestart met een vestiging voor één klant en met twee medewerkers. Inmiddels werken er op deze vestiging ca. 70 medewerkers en kent deze locatie al bijna een jaar een stop voor nieuwe klanten, omdat de bestaande klanten zo snel groeien. De klanten die Montapacking aan zich weet te binden groeien over het algemeen 2 keer zo snel als de markt. Om de groei van de bestaande klanten voor te blijven is besloten om het pand uit te breiden. Het nieuwe deel zal werk bieden aan ca. 60 extra medewerkers en zal aan het einde van dit jaar worden opgeleverd. Het magazijn zal ook worden uitgerust met tientallen Montabots, dat zijn zogenaamde cobots, die autonoom kunnen werken in een magazijn naast en met magazijnmedewerkers.

Over Montapacking
Montapacking wil logistiek elke dag nóg leuker en beter maken, voor webshops, voor hun klanten en voor hun eigen medewerkers. Het fulfilmentbedrijf verzorgt met meer dan 1.000 enthousiaste medewerkers de logistiek voor ruim 1.400 webwinkels. Dat doet men vanuit verschillende magazijnen die verspreid liggen door het hele land. Deze decentrale organisatie creëert een relatieve kleinschaligheid, waardoor de lijnen met de klanten kort blijven, ook al is Montapacking een van de grootste en snelst groeiende fulfilment bedrijven in Nederland.
Het bedrijf heeft een sterke focus op IT en innovatie. Alle IT systemen worden in eigen huis gebouwd en zijn gebaseerd op slimme data science en AI. Aansluiting op elk gewenst verkoopplatform is snel te realiseren in combinatie met een fysieke voorraad in een van de magazijnen van Montapacking. Sinds enkele maanden heeft Montapacking haar software ook beschikbaar gesteld aan bedrijven die hun logistiek zelf willen uitvoeren. Ook door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt wordt met plezier gewerkt aan de beste service voor hun klanten.

Meer van Montapacking:
Website Montapacking
Bedrijfsprofiel Montapacking