Qboard wastafel: persoonlijk, praktisch en veelzijdig

27 januari 2021

Met Qboard basiq panelen creëert men in 45 minuten een volledig wastafelmeubel. 100% water­bestendig, variabel in vorm en afmeting én klaar voor alle denkbare afwerkingen. De creatieve mogelijkheden zijn onbeperkt.

Een twee-in-een-oplossing
De wastafel en het meubel gelijktijdig realiseren biedt heel wat voordelen:

 • Korte installatietijd. In ongeveer 45 minuten is het volledige meubel gemonteerd en geïnstalleerd.
 • Effectieve ruimte-indeling. Handdoeken en verzorgingsproducten kunnen opgeborgen worden onder de wastafel. Zo wordt kostbare ruimte gewonnen.
 • Perfecte organisatie. Doordat de gebruiker zelf de opbergruimtes bepaalt, beantwoordt het resultaat perfect aan de eigen behoeftes.
 • Verborgen leidingen. Technische elementen zijn vaak weinig esthetisch. Deze kunnen eenvoudig worden verborgen.

Een aanpasbare uitvoering op maat

 • Bewerkbaar: de panelen zijn makkelijk aanpasbaar aan verschillende situaties: in een nis, een hoek of tegen de wand. Uitvoeringen op maat, in elke vorm en afmeting, zijn mogelijk.
 • Drukvast: de panelen zijn stevig en robuust dankzij de harde polystyreen kern.
 • Licht van gewicht: hierdoor zijn ze eenvoudig te installeren, en wordt overbelasting van de vloer vermeden.
 • Vochtwerend: ze garanderen een 100% waterdichte uitvoering en een maximale duurzaamheid in een vochtige ruimte

De perfect waterdichte en vlakke oppervlakte van de panelen is geschikt voor een betegelde, bepleisterde of geplamuurde bekleding.

Eenvoudige en snelle installatie

 1. Snijd de Qboard® basiq panelen Kies de betegeling voorafgaand aan de realisatie van het meubel. Zo kan men snijverlies beperken en krijgt men perfect maatwerk, wat resulteert in tijdswinst en een mooi eindresultaat. De panelen kunnen met een decoupeerzaag eenvoudig in de correcte afmetingen gezaagd worden.
 2. Zet de panelen in elkaar Het lijmen is eenvoudig dankzij Board-Fix. Het vastzetten kan met universele schroeven, deze zijn in de handel verkrijgbaar. Zo ontstaat er een perfecte uitlijning bij het samenvoegen van de meubelpanelen. Het meubel zelf kan met de lijm stevig aan de vloer of wand worden bevestigd.
 3. Breng de Qboard® wapeningsband aan De wapeningsband, Qboard® op alle voegen en randen aanbrengen en vastzetten met tegellijm. Nu is het geheel klaar om zijn bekleding te krijgen.

Een onberispelijke stijl

Op maat kunnen werken betekent een echte meerwaarde voor de badkamer. De wastafel is een echte upgrade, die bovendien makkelijk te realiseren is, tegen minimale kosten. Ze is perfect in lijn te brengen met de architectuur van de badkamer, biedt opbergruimte en is in harmonie met de omge­ving en de sanitaire uitrusting.

Dit zet de deur open naar een restyling van de badkamer tijdens een renovatie. Maar ook bij nieuw­bouw geef je meteen extra stijl aan de ruimte.

Het materiaal

 • De panelen Qboard® basiq Beschikbaar in 1200 x 600 mm of 2600 x 600 mm, met een dikte van 50 mm.
 • De lijm Board-Fix Deze is speciaal aangepast voor het vastzetten van panelen onderling, op de vloer of tegen de wand. Deze garandeert een snelle hechting en is eenvoudig aan te brengen met een lijmpistool.
 • De wapeningsband Qboard® Te gebruiken op alle voegen tussen de panelen en op de zichtbare kanten.

Voor meer informatie over Qboard® afspraak op: www.myqboard.com/nl

Over JACKON Insulation

Als producent van isolatiemateriaal en bouwpanelen van hoogwaardige kwaliteit in polystyreen hard­schuim (XPS), boekt JACKON Insulation GmbH al meer dan 30 jaar een groot succes op de nationale en internationale markt. Met meer dan 300 werknemers beheert het bedrijf, naast zijn twee vestigingen in Duitsland, ook filialen in België, Frankrijk en Zwitserland. Dankzij de ontwikkeling van innovatieve materialen zoals het isolatiemateriaal JACKODUR® en de bouwpanelen JACKOBOARD®, wist JACKON Insulation GmbH zich op een duurzame manier te positioneren op een concurrentiële markt. Zo is het momenteel één van de meest innovatieve bedrijven binnen de sector.

Met de bouwpanelen Qboard® biedt JACKON Insulation producten aan voor het grote publiek. Voor meer informatie, afspraak op www.jackon-insulation.nl en https://www.myqboard.com/nl

Meer van JACKON Insulation

JACKON Insulation website JACKON Insulation bedrijfsprofiel