Overname Alfaproject.net door CLS maakt SmartFactory mogelijk

v.l.n.r. Paolo Vivani (CLS) met Alessandro Dandolo en Fabio D’Urso (Alfaproject.net)

PERSBERICHT

Milaan, 1 juli 2021

De overname maakt deel uit van het strategische plan van CLS om het aanbod in flexibele, modulaire en schaalbare oplossingen voor de automatisering en digitalisering van intralogistieke workflows uit te breiden.

De overname van Alfaproject.net door CLS is een volgende stap in de ontwikkeling van het automatiseringsbedrijf CLS iMation. Alfaproject.net biedt innovatieve softwareoplossingen die op een geïntegreerde en papierloze manier productie-, logistieke-, kwaliteits- en onderhoudsprocessen beheren. Zo wordt de efficiëntie verhoogd en de fabriek omgevormd tot een echte Smart Factory. Zowel CLS als Alfaproject.net willen de digitalisering van productie- en logistieke processen verbeteren en de implementatie van automatiseringstechnologieën versnellen. Met innovatieve oplossingen en een consultancy-aanpak ondersteunen ze klanten bij innovaties op het gebied van efficiëntie en technologie.

Na de fabriek, nu ook de logistiek
Met de modernisering van industriële activiteiten helpt CLS een omgeving te creëren die klanten in staat stelt de intralogistieke stromen te digitaliseren, wat een belangrijke eerste stap is naar volledige automatisering.

“Op het gebied van industriële ontwikkeling en productie zijn fabrieken zeer geavanceerd en hebben ze vaak de maximale modernisering van hun activiteiten bereikt, terwijl ze nog steeds moeten groeien en innoveren op het gebied van de logistieke organisatie, gericht op het verbinden van werkcentra”, legt Michele Calabrese, CLS iMation Business Unit Manager uit. “Bij het opzetten van een nieuw totaalaanbod voor geautomatiseerde intralogistiek is CLS zich ervan bewust dat klanten niet alleen machines nodig hebben, maar ook dat ze specifieke behoeften hebben met betrekking tot de interactie van die machines met systemen. Het idee om te focussen op een systeem dat flexibel, modulair en schaalbaar is, past, samen met de oplossingen van Alfaproject.net, in deze filosofie”.

De toepassingen van Alfaproject.net worden volledig geïntegreerd met de CLS iMation-automatiserings­systemen (AGV, IGV, robotsystemen, automatische magazijnen, palletiseer- en depalletiseersystemen, enz.). Machines en operators werken gesynchroniseerd en veilig samen, altijd gericht op maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en modulariteit.

Informatiesystemen
De applicatie suite LOG iN van Alfaproject.net maakt het mogelijk om een progressieve digitalisering te implementeren die geïntegreerd is met de aanwezige informatiesystemen. Zoals:

  • LOG iN – WMS: Het Warehouse Management System om een digitale en LEAN logistiek te implementeren. Het is een innovatief en efficiënt systeem voor het beheer van magazijnactiviteiten en voor het beheer en de traceerbaarheid van materialen.
  • LOG iN – MOM: Het Manufacturing Operations Management System dat een geïntegreerd beheer van productie-, logistiek-, onderhouds- en kwaliteitsprocessen mogelijk maakt om de productie efficiënt en in lijn met de echte prioriteiten van de fabriek te laten plaatsvinden.
  • LOG iN – e-KANBAN: Een geavanceerd elektronische kanbansysteem is een totaaloplossing voor het automatiseren en bewaken van logistieke processen en het onderhouden van productie- en assemblagelijnen.
  • LOG iN – ONDERHOUD: Een oplossing om de onderhoudsprocessen en after-salesactiviteiten te stroomlijnen en te digitaliseren. Preventief en voorspellend onderhoudsbeheer en logistiek beheer van reserveonderdelen ter verbetering van de efficiëntie van fabriekssystemen en apparatuur.

Gemeenschappelijke en elkaar aanvullende aanpak
“Het integreren van de digitalisering van operationele processen is de nieuwe uitdaging die in de industrie moet worden genomen om qua efficiëntie te kunnen concurreren op de wereldmarkt. Dit is de reden waarom twee op hun eigen vakgebied toonaangevende bedrijven, met een gemeenschappelijke technische en innovatieve aanpak, ervoor kozen om te integreren”, zegt Alessandro Dandolo, CEO en mede-oprichter van Alfaproject.net. “In CLS hebben we een competente partner gevonden met een onderscheidende visie, die uitstekend in staat is om Alfaproject.net te laten groeien op de nationale en internationale markt. En daarmee een referentiepunt voor de industriële wereld in het optimaliseren en digitaliseren van operationele processen.”

“We zijn trots op de overname van Alfaproject.net en op de goede samenwerking tussen de twee bedrijven. We zijn van mening dat dit perfect past in het ontwikkelingsproject van onze CLS iMation Business Unit. We hebben het ambitieuze doel om waarde te creëren voor onze klanten door intelligent gebruik te maken van technologische innovatie. We geloven dat we steeds veiligere, gecontroleerde en goed presterende werkomgevingen kunnen bieden. CLS en Alfaproject.net zijn in staat om geïntegreerde, kant-en-klaar-oplossingen te bieden, waarmee we onze klanten helpen om alle kansen die technologie kan bieden aan te grijpen. Deze samenwerking is een fundamentele stap in onze algemene groeistrategie”, zegt Paolo Vivani, CEO van CLS.

###

Alfaproject.net werd in 2000 opgericht in de Business Accelerator van de Technische Universiteit van Milaan met als doel een platform te creëren waar procesoptimalisatie kan integreren met nieuwe digitale technologieën in de logistieke en productieve wereld. Gespecialiseerd en gericht op de efficiëntie van de supply chain, ondersteunt het al jaren bedrijven in het proces van digitalisering en innovatie. De ervaring in de efficiëntie van operationele processen stelt Alfaproject.net in staat om op de markt te worden erkend als een LEAN Solutions Factory, met hoge technologische en procescompetenties, ondersteund door een grondige kennis van de industriële referentiemodellen (Lean Manufacturing, World Class Manufacturing, ITIL). In de loop der jaren heeft het een modulaire en 100% papierloze applicatiesuite ontwikkeld om productie-, logistiek-, onderhouds- en kwaliteitsprocessen in complexe industriële realiteiten te besturen en te integreren.

CLS iMation legt zich toe op intelligente oplossingen voor logistieke automatisering. CLS iMation is in 2019 opgericht met een pool van gespecialiseerde ingenieurs is gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor de automatisering en digitalisering van onderhoudsprocessen in de logistiek. Door voortdurende investeringen in de ontwikkeling en het ontwerp van nieuwe geavanceerde oplossingen en diensten, beantwoordt CLS iMation aan de specifieke behoeften van Industrie 4.0-uitdagingen waarmee zowel traditionele als opkomende logistieke scenario’s te maken hebben en worden deze dynamisch en toekomstgericht aangepakt. CLS iMation is onderdeel van CLS SpA, een bedrijf van de internationale Italiaanse groep Tesya dat bijna 70 jaar ervaring heeft in oplossingen in elke logistieke sector en gevestigd is in Carugate (bij Milaan). CLS heeft meer dan 350 werknemers, 10 vestigingen, 9 operationele centra, 180 mobiele kantoren en meer dan 5.500 verhuurmiddelen, en maakt gebruik van een hecht partnerschap met een reeks innovatieve partijen in Europa.

Voor meer informatie over CLS iMation kunt u terecht op: de website de LinkedIn pagina.