Olivier van Duijn wordt CCO bij TBAuctions

  • Van Duijn was als CEO bij eBay (o.a. Marktplaats) verantwoordelijk voor grote groei
  • en voegt meer dan 20 jaar online ervaring toe aan het bestuur van het online veilingplatform
Olivier van Duijn

PERSBERICHT

TBAuctions, het moederbedrijf van diverse online veilingplatformen in Europa heeft voormalig eBay-CEO Olivier van Duijn aangesteld als CCO. TBAuctions is in Nederland bekend van BVA Auctions (B2C) en Troostwijk Auctions (B2B), maar omvat binnen de groep ook in België, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Noorwegen ‘local heroes’ op het gebied van online veilingen. Van Duijn zorgde er binnen Marktplaats (onderdeel van eBay) voor, dat er opnieuw groei met dubbele cijfers werd gerealiseerd. De nieuwe CCO brengt ruim 20 jaar online ervaring mee, naast Marktplaats bij onder andere Funda en Elsevier, die hij in gaat zetten om de zeer ambitieuze groeidoelstellingen van TBAuctions in Europa te ondersteunen.

Bij zijn aanstelling als CEO van Ebay in de Benelux in 2010 kreeg hij de opdracht om weer voor dubbele groeicijfers te zorgen bij de belangrijkste platforms in Nederland en België. Marktplaats.nl, 2dehands.be en 2ememain.be zijn daarvan de meest bekende merken. Van Duijn  kreeg dat voor elkaar door een complete transformatie van de platforms te initiëren die alle aspecten van de bedrijfsproces­sen, digitalisering en cultuur omvatte. Als lid van het wereldwijde management team werkt hij aan de uitbouw van platforms in Europa en daarbuiten. De afgelopen 3,5 jaar was hij als CEO de drijvende kracht achter de groei en de verkregen Europese vergunningen van LiteBit.  

Efficiency verbetering
Herberth Samsom, CEO van TBAuctions is uiterst content met  de ervaring en successen die Van Duijn heeft geboekt op het gebied van het digitaliseren en uitbouwen van tweezijdige platforms. “TBA staat voor grote uitdagingen. Na de succesvolle wisseling van aandeelhouders begin 2021 heeft TBA een groot aantal veilingbedrijven geacquireerd. Vavato in België, BMA in het Verenigd Koninkrijk, Auksjonen en Bjaroy in Noorwegen en Klaravik en PS Auctions in Zweden. Nu al deze merken tot dezelfde familie behoren is verdere groei een belangrijke doelstelling. Maar ook het samenvoegen naar 1 platform met zoveel mogelijk uniforme processen, zal de efficiency sterk verhogen. Duidelijke winnaars in het huidige merkportfolio zijn Troostwijk en Klaravik. Olivier wordt primair verantwoor­delijk voor de groeiversnelling, door de ‘best learnings’ van deze winnaars verder te vertalen.” Samsom vervolgt: “In onze gesprekken zagen we duidelijk het ondernemerschap dat Olivier kenmerkt en wat we hem bij TBAuctions in ruime mate kunnen bieden. De zeer relevante ervaring die Olivier inbrengt, gaat ervoor zorgen dat wij de komende jaren nog slagvaardiger de Europese online veilingmarkt kunnen uitbouwen en consolideren.”

Groei realiseren
Fondsen beheerd door Castik Capital zijn de meerderheidsaandeelhouders in TBAuctions. Summa Equity uit Zweden is minder­heidsaandeelhouder. De groei zal de komende jaren, naast organische groei, onder meer worden gerealiseerd door geplande overnames van online veilingbedrijven op de Europese markt. Samsom: ”Door de toenemende schaarste aan grondstoffen neemt het aanbod van nieuwe materialen, machines en apparatuur naar verwachting verder af. Er is daardoor een grote rol weggelegd voor schaalvergroting en kostenreductie door middel van een Europees platform dat vraag en aanbod van gebruikte goederen bij elkaar brengt en ervoor zorgt dat de schaarse grondstoffen behouden blijven. Wij zien het als onze taak om die rol in te nemen.”

Over TBAuctions
TBAuctions is een toonaangevend online veilingplatform en marktplaats voor tweedehands en tweede kans goederen, opererend via de merken Troostwijk Auctions (hoofdkantoor in Nederland) en BVA Auctions (NL), Vavato (BE), British Medical Auctions (UK), Auksjonen.no (NO), PS Auctions (SE) en Klaravik (SE). TBAuctions veilt roerende en onroerende goederen in opdracht van derden via ATLAS, haar eigen IT-platform voor intelligent auctioning. Met meer dan 2,9 miljoen kavels per jaar en ruim over de 30 miljoen websitebezoeken per maand, is TBAuctions een van de grootste online veilinghuizen in Europa. Voor meer informatie over TBAuctions: www.tbauctions.com.