Kreon lanceert verlichting en akoestische totaaloplossing voor kantoren

Vektron ceiling rafts ©Vektron

PERSBERICHT

Amsterdam, 19 september 2022

Kreon presenteert op Orgatec, de internationale vakbeurs voor inrichting en meubilering, twee noviteiten die een totaaloplossing bieden voor elke kantoorruimte. De eerste is ceiling solutions, dat wordt gelanceerd onder de nieuwe naam ‘vektron’. Deze nieuwe systeemplafonds komen tegemoet aan eisen van de moderne kantoorconcepten en circulair bouwen Bij deze plafondsystemen zijn zowel verlichtings- als akoestische oplossingen mogelijk.

Daarnaast presenteert kreon de belux kido desk, een innovatieve bureaulamp die de finishing touch gaat vormen en architecten en interieurontwerpers een maximum aan flexibiliteit in hun designs geeft.  De beurs Orgatec vindt plaats van 25 tot 29 oktober in Keulen.

Belux kido desk
Kristof Pycke, art director bij kreon, en Tineke Maesen, R&D bij kreon, creëerden de tijdloze en elegante belux kido desk, een kleine tafellamp perfect voor taakverlichting. De armatuur is verkrijgbaar als vrijstaande of vaste tafelversie, in matzwart of zuiver wit. Het is een aanvulling op de belux kido-lijn, die verlichting biedt voor de volledige werkplek met staande lampen, in de tafel gemonteerde lampen en pendelarmaturen.

“Uitgekiende lichttechniek met een asymmetrische lichtspreiding maakt een reductie tot de essentie mogelijk. Met de touch-dim en het anti-reflectie optisch systeem is geen ingewikkeld verstelmechanisme nodig om het licht precies daar te verdelen waar het nodig is. belux kido desk overtuigt zowel in een professionele omgeving als in een eigentijds home office”, stelt Kristof Pycke.

Vektron ceiling rafts
In het dagelijkse leven merken we plafonds maar zelden op. Met de plafondoplossingen van vektron komen deze anonieme oppervlakken tot leven: structuur, reliëf en symmetrische schaduwvoegen ondersteunen het architecturale ritme van de ruimte en creëren tegelijkertijd rust en orde.

De vektron ceiling rafts zijn volledig nieuwe gestandaardiseerde plafondsystemen. Deze flexibele plafondeilanden bevatten zowel verlichting met ingebouwde aplis 60 downlights, als akoestische oplossingen. Verlaagde plafonds beïnvloeden de klankprestaties in de ruimte. De systemen integreren geluidsabsorptie tot factor 0.9, garanderen geluidsdemping tot 47 decibel en bevatten standaard akoestische vliezen.

Kreon presenteert totaaloplossing op Orgatec
Bezoek belux en vektron op Orgatec, een toonaangevende internationale vakbeurs voor inrichting en meubilering van kantoren en panden.

Praktisch:
hal 8, stand E-038, Köln Messe,
Messeplatz 1, 50679 Keulen, Nordrhein Westfalen, Duitsland

Open:
Dinsdag tot vrijdag: 9u00 tot 18u00.
Zaterdag van 9u00 tot 16u00

Over kreon
kreon is een toonaangevende lichtproducent die architecturale designverlichting ontwerpt en produceert. Voor kreon staat de harmonie tussen comfort en functionaliteit centraal. Zo biedt kreon een totaalaanbod aan functionele comfortoplossingen met koelplafondsystemen, akoestiek- en audiosystemen, kantoorverlichting en architecturale verlichting, voor een leefruimte in optimaal comfort.

belux, het zusterbedrijf van kreon, is gespecialiseerd in het ontwerp van kantoorverlichting. Het lichtplanningsconcept met oog voor comfort en functionaliteit aangepast aan de individuele visuele eisen, vormt de rode draad door de hele collectie. De concepten van beide bedrijven verenigen zich zo samen in de world of kreon: het totaalaanbod aan comfortoplossingen voor verlichting.

kreon werd opgericht in 1982 en belux in 1970. Er zijn vestigingen in België, Amsterdam, Keulen, Londen, Parijs, Wenen, Barcelona, Milaan, Shanghai, Dubai, Singapore, Istanbul en New York. Wereldwijd telt kreon ongeveer 220 werknemers. Meer informatie op: www.kreon.com