JACKON Insulation wordt onderdeel van de BEWI Group

Sterke eigenschappen bundelen en synergieën creëren voor duurzaam bouwen

25 oktober 2022 – Samen op groeikoers in de toekomstgerichte markt van duurzaam, energiezuinig bouwen: de JACKON holding en dus ook JACKON Insulation GmbH maken voortaan deel uit van de Noorse BEWI Group. De in oktober 2021 voor het eerst aangekondigde fusie is hiermee officieel afgerond. De twee bedrijven bundelen hun krachten om innovatieve isolatieoplossingen te ontwikkelen voor de milieuvriendelijke bouw van morgen.

“Wij hebben lang naar deze dag uitgekeken en kunnen niet wachten om met de integratie van onze twee bedrijven te beginnen. Eindelijk kunnen wij alle medewerkers van JACKON welkom heten in onze organisatie. In de fusie van onze twee bedrijven zien wij een groot potentieel, dat tot sterke synergieën in onze hele waardeketen zal leiden”, zegt Christian Bekken, CEO van BEWI.

Voor klanten en zakenpartners verandert er niets in de dagelijkse samenwerking. JACKON Insulation GmbH handelt verder onder eigen naam. De vertrouwde contactpersonen blijven uiteraard beschikbaar voor alle vragen. Beproefde en bekende productlijnen zoals JACKODUR® isolatie voor bouwtoepassingen, JACKODUR® voor industriële toepassingen, het vloerplaatisolatiesysteem JACKODUR® Atlas en de bouw- en tegelelementen JACKOBOARD® en Qboard®, worden consequent voortgezet.

Het beursgenoteerde bedrijf BEWI is een toonaangevende Europese leverancier van verpakkingen, componenten en isolatieoplossingen. Het bedrijf is geïntegreerd in de gehele waardeketen, van de productie van grondstoffen en vervaardiging van eindproducten tot het hergebruik en de recyclage voor nieuwe producten. BEWI, dat zijn hoofdkantoor in Trondheim, Noorwegen heeft, ziet in de integratie van JACKON, dat eveneens in Noorwegen is gevestigd, een kans om de groeikoers van de afgelopen jaren voort te zetten. De JACKON Group heeft ongeveer 935 werknemers in dienst in 20 verschillende productievestigingen in Duitsland, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en België.

De BEWI Group in zijn geheel realiseert, met inbegrip van de pro-forma-inkomsten uit recente overnames, een jaaromzet van zo’n 1.464 miljoen euro met een ebitda van ongeveer 190 miljoen euro en heeft 3.400 gemotiveerde medewerkers.

JACKON Insulation GmbH werd in 1987 opgericht en behoort tegenwoordig met meer dan 300 medewerkers tot de grootste aanbieders van XPS-oplossingen in Europa. Met innovatieve processen en producten heeft het bedrijf snelgroeiende markten aangeboord voor energiezuinig bouwen en in de industrie. Het hoofdkantoor met de productieafdeling bevindt zich in Mechau (Saksen-Anhalt), terwijl het productmanagement, de verkoop en marketing in Steinhagen (Noordrijn-Westfalen) gevestigd zijn. Het bedrijf heeft ook een fabriek in Olen, België, en een verkoopvestiging in Mundolsheim, Frankrijk. De producten en oplossingen van JACKON hebben in de meest uiteenlopende sectoren hun waarde bewezen, van de bouw tot allerlei industriële toepassingen.

Over JACKON Insulation
Als producent van hoogwaardige isolatieplaten en bouw- en tegelelementen van geëxtrudeerd polystyreenhardschuim (XPS) is JACKON Insulation GmbH al meer dan 30 jaar succesvol op de binnen- en buitenlandse markt. Met meer dan 300 medewerkers exploiteert het bedrijf twee vestigingen in Duitsland en dochtermaatschappijen in België, Frankrijk en Zwitserland. Door de ontwikkeling van innovatieve materialen zoals JACKODUR® isolatie en JACKOBOARD® bouw- en tegelelementen heeft JACKON Insulation GmbH op een felbevochten markt een sterke reputatie weten opbouwen, zodat het bedrijf momenteel bekend staat als een van de meest innovatieve bedrijven in de branche. www.jackon-insulation.com

Over BEWI ASA
BEWI is een internationale leverancier van verpakkingen, componenten en isolatieoplossingen. Het bedrijf streeft binnen de gehele waardeketen naar duurzaamheid, van de productie van grondstoffen en eindproducten tot de recyclage van afgedankte producten. Met de visie om mensen en goederen te beschermen voor een beter dagelijks leven, stimuleert BEWI de transitie naar een circulaire economie. www.bewi.com

BEWI ASA staat aan de Oslo Børs genoteerd onder het symbool BEWI.