JACKOBOARD® Aqua Flat doucheplaat

Nieuwe ultradunne douchebodem voor houten vloeren

16 november 2021

Aqua Flat is een direct betegelbare doucheplaat van slechts 20 mm dikte. Deze leent zich uitstekend voor montage op houten vloeren bij nieuwbouw en renovatie. Door de geringe hoogte kan de doucheplaat vrijwel zonder niveauverschil worden geplaatst hetgeen de veiligheid in de badkamer verhoogt. Combinatie met een douchescherm is mogelijk.

100% waterdicht
Dankzij de meegeleverde afdichtingskit is de volledige installatie met inbegrip van de aansluiting op de ondervloer 100% waterdicht. Deze kit bestaat uit een dichtingsband van 10 m, twee hoekstukken en lijm. Hiermee kan men de volledige douchebodem rondom optimaal afdichten. De doucheruimte is volledig betegelbaar met alle tegelsoorten en -maten. De doucheplaat is vervaardigd van waterdicht geëxtrudeerd polystyreen­hardschuim, XPS dat speciaal geschikt is voor ruimtes met een hoge vochtbelasting. Een afdichtingsflens maakt de afwerking helemaal af.

100% duurzaam
Het geëxtrudeerd polystyreenhardschuim XPS met een speciale bekleding aan beide zijden zorgt voor een duurzame afwerking, zonder enig risico op vervormingen, condensvorming, vochtophopingen en schimmels.

Afwerking op maat
In combinatie met JACKOBOARD®-panelen zijn alle uitvoeringen en inrichtingen van doucheruimtes mogelijk en kunnen deze uiterst snel en efficiënt worden gerealiseerd. Met deze panelen kunnen muren en vloeren waterdicht worden bekleed; leidingen en badkuipen bekist; en kunnen er doucheruimtes, wastafels, badkamermeubilair en zelfs nissen worden gecreëerd. De panelen lenen zich uitstekend voor de ombouw van bad naar een echte doucheruimte of om oneffenheden in de muur weg te werken. Bovendien zijn ze direct betegelbaar. Er is ruime keuze aan designroosters van massief geborsteld RVS.

In vier stappen te plaatsen
Omdat Aqua Flat slechts 20 mm dik is, kan de plaat op een houten vloer zoals een parketvloer of spaanplaat worden gemonteerd.

Stap 1: de ondergrond voorbereiden

Controleer of de ondergrond stevig en niet flexibel is. Indien nodig moet hij worden verstevigd. Voor een optimale verzonken opstelling moet de houten vloer worden verwijderd op de plaats waar de doucheplaat komt. Een nieuwe houten vloer moet worden aangebracht rustend op de balken en zijdelings verstevigd met spanten .

Stap 2: lijmen

Strijk de houten ondervloer in met een geschikte primer en breng vervolgens de lijmmortel of een flexibele lijm aan. Lijm vervolgens de doucheplaat vast op de ondergrond.

Stap 3: de aansluitingen afwerken

De aansluitingen met de douchewanden en de vloer moeten waterdicht worden afgewerkt met flexibele afdichtingen, hetzij met de afdichtingskit JACKOBOARD® , hetzij met een Jackoboard afdichtingsband in combinatie een vloeibare dichting. Zo krijgt men een 100% waterdicht resultaat.

Stap 4: betegelen

Alles is mogelijk. Alleen de mozaïektegels van ≤ 25 mm vragen een specifieke aanpak. Hier wordt aanbevolen om te voegen met een epoxyhars. Voor rolstoeltoegankelijke douches moeten er tegels van minstens 50 x 50 mm gebruikt worden.

Makkelijk verwerkbaar

  • Geen voorbereidend werk: de ideale hellingshoek is al voorgevormd.
  • Geen risico op beschadiging van de doucheplaat : het materiaal is bijzonder drukvast (> 300 kPa).
  • Gemakkelijk af te werken: het oppervlak van de doucheplaat heeft een speciale bekleding waardoor het oppervlak direct te betegelen is.
  • Geen ergonomische belasting door het gewicht tijdens het transport en de plaatsing: de douchebodem weegt slechts 6,5 kg in de uitvoering 0,90 m × 1,20 m.
  • Geen overbodig afval : de doucheplaat kan heel eenvoudig en nauwkeurig met een breekmes, stofvrij op maat worden gesneden.

Voor meer informatie: www.jackon-insulation.nl

Over JACKON Insulation
Als producent van hoogwaardige isolatiematerialen en bouwplaten van geëxtrudeerd hard polystyreenschuim (XPS) is JACKON Insulation GmbH al meer dan 30 jaar bijzonder succesvol op de nationale en internationale markt. Met meer dan 300 medewerkers beheert het bedrijf naast de twee vestigingen in Duitsland ook filialen in België, Frankrijk en Zwitserland. Dankzij de ontwikkeling van innovatieve materialen zoals JACKODUR® isolatie en JACKOBOARD® bouwplaten heeft JACKON Insulation GmbH zich duurzaam kunnen vestigen op een sterk concurrerende markt. Vandaag is het een van de meest innovatieve bedrijven in de sector.