Huub Vermeulen non executive lid bestuur TBAuctions

  • Uitbreiding bestuur past bij ambitieuze Europese groeidoelstellingen van TBAuctions
  • Vermeulen voegt meer dan 20 jaar online ervaring toe aan bestuur online veilingplatform

PERSBERICHT

Amsterdam, 1 september 2022

TBAuctions, het moederbedrijf van meerdere online veilingplatformen in Nederland, zoals Troostwijk Auctions (B2B) en BVA Auctions (B2C), maar ook in België, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Noorwegen, heeft voormalig bol.com CEO Huub Vermeulen benoemd tot non executive lid van het bestuur. Vermeulen brengt ruim 20 jaar online ervaring mee die hij in gaat zetten om de Europese groeidoelstellingen van TBAuctions verder te realiseren. Met de komst van Vermeulen bestaat de one-tier board van TBAuctions nu uit 7 personen.

Bij zijn vertrek als CEO van bol.com eind 2021 gaf Vermeulen aan, andere ondernemers in een niet uitvoerende rol bij te willen gaan staan. Inmiddels is hij bij 5 ondernemingen betrokken. Bij zijn keuze voor TBAuctions heeft hij ook het duurzaamheidsaspect mee laten wegen. “Het online platform draagt bij aan de circulaire economie. Producten die beschikbaar komen door bijvoorbeeld fusies, overnames of bedrijfsbeëindigingen en retouren van online aanbieders krijgen via dit platform een nuttig tweede leven. Grondstoffen worden behouden en CO2-uitstoot wordt daarmee beperkt. Dit, in combinatie met de ambitieuze groeiambities op de Europese markt, speekt mij zeer aan. Ik verwacht dat TBAuctions de komende jaren een versnelde groei zal laten zien.” Herberth Samsom, CEO van TBAuctions is blij met de komst van Vermeulen: “Huub neemt ruim 20 jaar kostbare ervaring mee. Daarmee kunnen wij nog slagvaardiger de Europese online veilingmarkt de komende jaren uitbouwen en consolideren.”

Groei realiseren

Het bestuur van TBAuctions Holding B.V. bestaat nu uit voorzitter Mark Nieuwendijk, Herberth Samsom (CEO), Michael Gröber, Marco Düngler, Simen Opsal, Christian Melby en Huub Vermeulen. Fondsen beheerd door Castik Capital zijn de meerderheidsaandeelhouders in TBAuctions. Summa Equity uit Zweden is minder­heidsaandeelhouder. De groei zal de komende jaren, naast organische groei, onder meer ook worden gerealiseerd door geplande overnames van online veilingbedrijven op de Europese markt. Samsom: ”Door de toenemende schaarste aan grondstoffen neemt het aanbod van nieuwe materialen, machines en apparatuur naar verwachting verder af. Er is daardoor een grote rol weggelegd voor schaalvergroting en kostenreductie door middel van een Europees platform dat vraag en aanbod van gebruikte goederen bij elkaar brengt en ervoor zorgt dat de schaarse grondstoffen behouden blijven. Wij zien het als onze taak om die rol in te nemen.”

Over TBAuctions

TBAuctions is een toonaangevend online veilingplatform en marktplaats voor tweedehands en tweede kans goederen, opererend via de merken Troostwijk Auctions (hoofdkantoor in Nederland) en BVA Auctions (NL), Vavato (BE), British Medical Auctions (UK), Auksjonen.no (NO) en PS Auctions (SE).

TBAuctions veilt roerende en onroerende goederen in opdracht van derden via ATLAS, haar eigen IT-platform voor intelligent auctioning. Met meer dan 2,9 miljoen kavels per jaar en ruim over de 30 miljoen websitebezoeken per maand, is TBAuctions een van de grootste online veilinghuizen in Europa. Voor meer informatie over TBAuctions: www.tbauctions.com.