Geautomatiseerde oplossingen van magazijnfuncties en logistieke processen beter vooraf te beoordelen

CLS iMation introduceert ‘Simulation as a Service’ voor het ontwerpen en optimaliseren van intralogistieke processen

PERSBERICHT

21 april 2022

CLS iMation, systeemintegrator en innovatieadviseur, heeft een nieuwe service toegevoegd aan het portfolio van Intelligent Solutions for Logistics Automation namelijk: iMation SaaS (Simulation as a Service). Deze service is ontworpen om de bestaande industriële context van een klant te beoordelen en zo – via simulatie – magazijnfuncties en processen soepeler te laten verlopen. Simulatie vormt een belangrijk en onderscheidend onderdeel van het CLS-adviesaanbod om de interactie tussen bestaande systemen en de voordelen van nieuw te introduceren geautomatiseerde oplossingen te beoordelen. Bijvoorbeeld bij traditionele magazijnen of om bij de reorganisatie van werkstromen taken en productiviteit te optimaliseren.

Betere analyses en oplossingen
Dankzij de mogelijkheden die simulatie biedt, kan CLS een “preview” laten zien van de magazijnfuncties en de processen die geoptimaliseerd kunnen worden. Dankzij tijdige analyses van data en variabelen, is het mogelijk om de interactie tussen bestaande systemen te beoordelen en alternatieve scenario’s en oplossingen te ontwikkelen vanaf de ontwikkelingsfase.

Deze door CLS iMation ontwikkelde simulatieservice voegt niet alleen waarde toe aan het ontwerp vanuit een adviesperspectief, maar biedt CLS iMation als systeemintegrator, gespecialiseerd in de optimalisatie van intralogistieke processen, de mogelijkheid om flexibele, modulaire en schaalbare voorstellen te ontwikkelen.Vanaf de ontwerpfase van een nieuwe fabriek tot en met de re-engineering van een bestaande omgeving is CLS, door het instellen van uiterst gedetailleerde parameters en analyses, in staat om praktisch te laten zien, hoe processen het efficiëntst kunnen worden gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Ook door ze te integreren met traditionele systemen of machines, op basis van de input en werkelijke behoeften van de klant, die daarbij stap voor stap wordt begeleid tijdens alle analyse- en adviesfasen.

De toekomst nauwkeurig en risicovrij te plannen
iMation SaaS bevat diensten die van toepassing zijn op bijna elke industriële context en op verschillende niveaus binnen een productiesysteem, inclusief de specifieke productielijnen, optimalisatie van de workflow en alle onderdelen en processen van de toeleveringsketen.

Enkele belangrijke voordelen van simulatie:

  • Verlaging van kosten en van de time-to-market: benodigde aanpassingen aanbrengen bij in bedrijf zijnde systemen, is economisch niet verstandig. Echter, door simulatie worden kosten en tijd sterk gereduceerd dankzij de mogelijkheid om vooraf fouten en knelpunten te signaleren tijdens een ontwikkel- of upgradeproject.
  • Klantbetrokkenheid: door middel van simulatie kunnen klanten vanaf het begin zicht houden op de studiefase en voortgang van het project, waardoor ze de effecten van eventuele wijzigingen kunnen beoordelen en onvoorziene aspecten worden voorkomen.
  • Risicobeperking: er is geen echte apparatuur of machine betrokken bij de simulatie. Hierdoor is er geen risico op schade en hoeven geen middelen gebruikt te worden. Bovendien wordt het investeringsrisico verkleind omdat vooraf eventuele kritische aspecten en knelpunten, zoals over dimensionering, zijn geïdentificeerd en tussentijdse aanpassingen kunnen worden voorkomen.
  • Herhaalbaarheid: door middel van simulatie is het mogelijk om het gedrag van een machine, installatie of zelfs het gehele productiesysteem te observeren onder bepaalde voorwaarden buiten het systeem, of ermee te variëren, op basis van de behoefte van de klant. Behalve dat de stabiliteit van een installatie in elke fase van het project kan worden beoordeeld, is herhaalbaarheid nuttig om tactische of operationele beslissingen te nemen op basis van de verkregen resultaten.

Toekomstige problemen voorspellen
“Naast het bestuderen van oplossingen voor het optimaliseren en automatiseren van klantprocessen, zetten we verdere stappen om nog betere service en efficiëntere oplossingen te bieden die mogelijke toekomstige problemen kunnen voorspellen en erop anticiperen”, aldus Michele Calabrese, hoofd van CLS iMation. “Aansluitend op het leveren van automatische laad- en losapparatuur en het introduceren van robotgestuurde systemen voor het aansluiten van productielijnen op geautomatiseerde voertuigen, zetten we nu stappen in de simulatiesector. Dit heeft een tweeledig doel: ten eerste om verkoopactiviteiten te ondersteunen, zodat we onze klanten de waarde van onze oplossingen kunnen laten zien met behulp van een realistisch beeld van de voorgestelde nieuwe processen. Ten tweede, om uitgebreidere adviesdiensten met specifieke prestatiedoelen aan te bieden, om klanten oplossingen en scenario’s te tonen die van toepassing zijn op hun specifieke situatie. Het uiteindelijke doel is om een ​​Digital Twin te bieden voor eindgebruikers. Een tool voor het verzamelen en verwerken van gegevens uit hun eigen gesimuleerde fabriek, die hen helpt bij het besluitvormingsproces op zowel strategisch als operationeel niveau. Bovendien beoordelen we toepassingen die zijn gekoppeld aan het 3D-beeld om klanten een meeslepende en boeiende ervaring te bieden in de ontwerpfase”.

CLS iMation legt zich toe op intelligente oplossingen voor logistieke automatisering. CLS iMation is in 2019 opgericht met een pool van gespecialiseerde ingenieurs is gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor de automatisering en digitalisering van onderhoudsprocessen in de logistiek. Door voortdurende investeringen in de ontwikkeling en het ontwerp van nieuwe geavanceerde oplossingen en diensten, beantwoordt CLS iMation aan de specifieke behoeften van Industrie 4.0-uitdagingen waarmee zowel traditionele als opkomende logistieke scenario’s te maken hebben en worden deze dynamisch en toekomstgericht aangepakt. CLS iMation is onderdeel van CLS SpA, een bedrijf van de internationale Italiaanse groep Tesya dat bijna 70 jaar ervaring heeft in oplossingen in elke logistieke sector en gevestigd is in Carugate (bij Milaan). CLS heeft meer dan 350 werknemers, 10 vestigingen, 9 operationelecentra, 180 mobiele kantoren en meer dan 5.500 verhuurmiddelen, en maakt gebruik van een hecht partnerschap met een reeks innovatieve partijen in Europa.

Voor meer informatie over CLS iMation kunt u terecht op: de website de LinkedIn pagina.