Eurosafe hoofdsponsor van team van vier vrouwen die deelnemen aan ‘World’s Toughest Row’ over Atlantische Oceaan

  • Oceaanwaardige roeiboot ‘Sirens Quest’ gedoopt door hoofdsponsor Eurosafe
  • Deelname aan Atlantic Challenge over 5.000 km om geld op te halen voor goede doelen
  • Vier vrouwen uit Zwolle vormen samen het Team ‘Eurosafe Blue Atlantics’
  • Eurosafe heeft de samenvoeging van drie bedrijven onlangs juridisch afgerond

PERSBERICHT

Zwolle, 13 april 2023

In een hypermoderne roeiboot gaan in december vier vrouwen de zware strijd aan met de elementen op de Atlantische oceaan. In een periode van 40 tot 60 dagen zal het team ‘Eurosafe Blue Atlantics’ met minimaal 1,5 miljoen roeislagen een afstand van 5.000 km overbruggen. Daarbij zullen ze volledig op elkaar zijn aangewezen, zonder support. Onlangs werd hun roeiboot officieel gedoopt door Mark van Buiten, eigenaar van Eurosafe Solutions, specialist in veilig werken op hoogte, in besloten ruimten en op of rondom water. Van Buiten zegt hierover: “We werden gegrepen door hun aanpak, kracht, vastberaden­heid, teamwork, het vertrouwen in elkaar en bovenal de aandacht voor veiligheid tijdens deze grote uitdaging. In deze eigenschappen herkennen wij ons bedrijf volledig.”

Over de Challenge
Het team neemt deel aan het grootste evenement in oceaan-roeien, met ongeveer 35 andere teams van over de hele wereld. Een uitdaging die roeiers 5.000 km over de Atlantische Oceaan brengt. De jaarlijkse race begint in december in het pittoreske dorpje San Sebastian de La Gomera op de Canarische Eilanden en eindigt in de prachtige baai van Nelson’s Dockyard in Saint Paul Parish op het eiland Antigua.
De teams gaan de strijd aan met fysieke en mentale uitersten die de race met zich meebrengt. Elk teamlid roeit 12 uur per dag en verliest daarbij dagelijks zo’n 5.000 calorieën. Het schema bestaat uit 2 uur roeien, 2 uur rust en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week en misschien wel 7 tot 8 weken achtereen.

Goede doelen
Naast het aangaan van deze grote uitdaging voor henzelf, roeit het Team ‘Eurosafe Blue Atlantics’ in de boot ‘Sirens Quest’ voor kinderen die het minder goed hebben getroffen. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor Het Vergeten Kind en het Jeugdfonds Sport & Cultuur. In Nederland groeien 100.000 kinderen niet veilig of liefdevol op. Het Vergeten Kind zet zich in voor deze kinderen door ze positieve ervaringen te geven met echte aandacht. Daarnaast zijn er per klas 2 tot 3 kinderen die leven in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet meedoen met streetdance, korfbal, hockey of muziekles; ze spelen vaak alleen. Het Jeugdfonds betaalt de contributie of het lesgeld voor deze kinderen.
De vier dames gaan ervoor om een megabedrag voor deze mooie doelen op te halen!

Hoofdsponsor Eurosafe rond integratie af
Het besef voor optimale veiligheid die het team voor deze tocht nodig heeft, was naast het ophalen van geld voor goede doelen, een belangrijke reden voor Eurosafe om de roeiers te sponsoren. Eurosafe kan namelijk na de recentelijke overname van R3B Safety & Rescue en DeBrandwacht.nl nog beter invulling geven aan elk facet voor veilig werken op hoogte, in besloten ruimten en op of rondom water. Hiermee komt de complete keten met diensten en producten samen in een bedrijf, waardoor alle belangrijke componenten kunnen worden geleverd, beheerd en onderhouden. Denk daarbij aan het maken van RI&E’s, het inspecteren van veiligheidsvoorzieningen, het inzetten van rescue teams, brandwachten en mangatwachten tot het installeren van ankerpunten op daken en bijpassende klimvoorzieningen. Ook het geven van trainingen en het meten van gevaarlijke gassen in besloten ruimten behoort tot de diensten. Juridisch is er sinds 1 april sprake van één entiteit. Halverwege dit jaar zullen de drie bedrijven, die nu nog onder hun eigen naam opereren, in de markt verder gaan onder de naam Eurosafe.