Diligent organiseert 4e jaarlijkse Modern Governance Summit

Shiza Shahid, Moisés Naím, Michael Montelongo en Veena Ramani delen best practices over veerkracht, risicobeperking en goed bestuur

PERSBERICHT

Amsterdam, 11 augustus 2022

Diligent, SaaS-provider voor governance, risico en compliance (GRC), heeft vandaag de keynotesprekers en agendapunten bekend­gemaakt van de jaarlijkse Modern Governance Summit (MGS). Dit summit vindt plaats in Austin, Texas van 12 tot en met 14 september 2022 en is deels online te volgen.

Wereldwijd bekende experts zullen belangrijke onderwerpen bespreken zoals risico en strategie, ethiek en compliance, Environmental, Social en Governance (ESG) en digitale transformatie.

Toonaangevende experts zullen hun licht laten schijnen op onderwerpen zoals:

– “De wereld staat op het spel: ESG moet”;
– “Leef doelen na: stel waarden en ethiek voorop in het zakendoen”;
– “Het evoluerende risicolandschap – implicaties van geopolitieke en financiële risico’s”;
– “Wat is er veranderd (en wat niet) sinds SOX”;
– “De moed om te leiden: wat er nodig is om een doelgerichte onderneming op te bouwen.”

Klik hier voor de volledige agenda.

Enkele voorbeelden van toonaangevende sprekers op de MGS van dit jaar zijn:

Shiza Shahid, ondernemer, investeerder, technoloog en impact leader, richtte samen met Nobelprijswinnaar Malala Yousafzai het Malala Fund op en leidde de organisatie als CEO. Ze is medeoprichter van Our Place, een missie gedreven e-commerce startup die producten maakt en verhalen vertelt over culturele tradities en herinvesteert in gemeenschappen. Shiza zal een sessie geven over het voorop stellen van waarden en ethiek in het bedrijfsleven.

Moisés Naím, internationaal columnist en bestsellerauteur. In het begin van de jaren negentig was hij de Venezolaanse minister van Handel en Industrie, directeur van de Centrale Bank van Venezuela en uitvoerend directeur van de Wereldbank. Dr. Naím zal keynote spreker zijn over geopolitieke risico’s en strategie.

Sherron Watkins, voormalig Vice-President Corporate Development bij Enron Corporation. De Enron affaire was aanleiding voor de invoering van de Sarbanes-Oxley Wet (SOX) voor bedrijfshervorming. Sherron zal deel uitmaken van een paneldiscussie over wat er is veranderd – en wat niet – sinds de SOX-wet 20 jaar geleden werd uitgevaardigd.

Cynthia Cooper, accountant, voorheen Vice President Internal Audit bij WorldCom, waar haar team de grootste boekhoudfraude uit de Amerikaanse geschiedenis aan het licht bracht. Cynthia zal ook deel uitmaken van het panel over wat er is veranderd sinds SOX.

Michael Montelongo, President en CEO van GRC Advisory Services en voormalig medewerker van de regering Bush. Hij was de 19e assistent-secretaris voor financieel beheer en als CFO van de US Air Force de eerste Latino in die functie. Michael zal samen met Cynthia Cooper en Sherron Watkins deelnemen aan de SOX-paneldiscussie.

Veena Ramani, onderzoeksdirecteur bij FCLTGlobal en expert in corporate governance, klimaat­verandering en ESG-kwesties. Veena zal deelnemen aan paneldiscussies over de voorbereiding op ESG-inzet van aandeelhouders en belanghebbenden om ESG goed te implementeren.

Enrique Acevedo, CBS-correspondent die enkele van ’s werelds grootste leiders heeft geïnterviewd, waaronder president Barack Obama, Melinda Gates en Kofi Annan. Enrique modereert de sessie “De wereld staat op het spel: ESG moet.”

“Organisaties navigeren tegenwoordig door complexe en steeds veranderende zakelijke landschappen, waar onzekerheid alomtegenwoordig is”, zegt Hajo Jansen, Regional Vice President West-Europa van Diligent: “De rol van governance-, risico-, compliance-, audit- en ESG-professionals wordt steeds belangrijker. We zijn verheugd dat we opnieuw samen met een groep erkende experts het kruispunt van prestaties, risico’s en doelen kunnen gaan verkennen.”

De Modern Governance Summit, die nu voor de vierde keer wordt gehouden, is het grootste governance-, risk- en compliance-evenement (GRC) van het jaar en brengt duizenden managers samen. Van bestuursleden en bedrijfssecretarissen, general counsel tot chief compliance officers en andere governance professionals. De summit is opgezet om de GRC-praktijk naar een hoger plan te tillen en de belangrijkste problemen waarmee organisaties vandaag de dag worden geconfronteerd, te onderzoeken. Deelnemers profiteren 2,5 dag van thought leadership, netwerken en product­trainings­mogelijkheden.

Over Diligent

Diligent is de toonaangevende SaaS-provider voor governance, risico en compliance (GRC) en bedient meer dan een miljoen gebruikers bij ruim 25.000 organisaties wereldwijd. Hun moderne GRC-platform zorgt ervoor dat Raden van Bestuur, directies en andere leidinggevenden een holistisch en geïnte­greerd zicht hebben op audits, risico’s, informatiebeveiliging, ethiek en de compliance van de hele organisatie. Diligent biedt leidinggevenden de technologie, inzichten en zekerheid om te kunnen bouwen aan effectieve, eerlijke en succesvolle organisaties. Klanten van Diligent vormen 65% van de Fortune-100, 83% van de S&P/ASX-200, 90% van de FTSE-100 en 65% van de AEX-bedrijven.

Ga voor meer informatie over de technologie en de manier van werken van Diligent naar Diligent en LinkedIn, Instagram