CLS iMation breidt portfolio uit met robotica van Magazino

  • Continue innovatie van logistieke processen in een Industry 4.0 framework
  • Supply chain robot SOTO maakt handling dozen en kleine containers efficiënter

PERSBERICHT

Milaan, 17 april 2023

CLS iMation heeft zijn dienstenportfolio voor verbetering van intra logistieke processen verder versterkt met oplossingen van Magazino, een Duits bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van slimme robots die veilige en autonome operationele ondersteuning bieden. Het vlaggen­schip is SOTO, de autonome supply chain robot uitgerust met sensoren, 3D-camera’s en het geavanceerde ACROS.AI-besturingssysteem. Dit systeem analyseert zijn omgeving, reageert snel op de behoeften van de productieomgeving en leert zichzelf om de meest efficiënte procedures voor het voltooien van taken te herkennen.

Snel en flexibel
SOTO integreert perfect in een 4.0-context dankzij de snelle en flexibele configuratie, waardoor het binnen de bestaande architectuur het personeel en andere oplossingen in alle veiligheid kan ondersteunen bij de dagelijkse processen. Deze oplossing kan meerdere bakken tegelijk oppak­ken, verplaatsen en plaatsen binnen de productieketen. SOTO is volledig autonoom en maakt gebruik van natuurlijke navigatie, waardoor het zich kan verplaatsen en obstakels kan vermijden zonder speciale onderliggende infrastructuur voor het verzamelen/plaatsen in de verschillende productiestations.
Door de roterende grijper kan SOTO voorwerpen 90° of 180° in de robot draaien. Dit betekent dat volle containers op een plank kunnen worden geplaatst (bijvoorbeeld aan de lange zijde) terwijl lege containers aan de korte zijde kunnen worden opgepakt.
De oplossing biedt een optimale handling van kleine ladingdragers in verschillende maten tot 20 kg. Dankzij een slim grijpersysteem kan het meerdere bewegingen tegelijkertijd aan om containers met verschillende posities en hoogtes te verplaatsen.

Belangrijkste voordelen van SOTO

  • Veiligheid voorop: laserscanners stellen SOTO in staat om vrij te navigeren met een snelheid tot 2 m/s, wat een volkomen veilige werking naast mensen en andere voertuigen garandeert. Zodra een obstakel in de buurt wordt gedetecteerd, verlaagt SOTO zijn snelheid totdat het stopt of een alternatieve route kiest.
  • Snel rendement op investering: SOTO vereenvoudigt voorraadbeheerprocedures en optimaliseert de herbevoorrading van goederen, werkt 20 uur per dag, garandeert efficiënte processen die aanzienlijk minder kosten en zorgt voor een constante aanvoer van materialen naar de assemblagelijn.
  • Efficiëntie gegarandeerd: door de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten kunnen tot 24 containers tegelijkertijd gehandeld worden.
  • Vloeiende bewegingen en wendbaarheid in elke omgeving: zelfs in zeer krappe magazijnen garandeert SOTO vloeiende bewegingen en wendbaar manoeuvreren in elke richting.

Digitalisering van intra logistieke stromen
“CLS iMation heeft zich altijd ingezet voor een zorgvuldige analyse van de marktvraag, het anticiperen op behoeften en het evalueren van nieuwe grenzen voor procesoptimalisatie. Onze automatiseringsspecialisten bieden klanten een adviesdienst die voldoet aan elke behoefte om een ​​compleet ecosysteem voor de digitalisering van intra logistieke stromen te garanderen. Deze samenwerking met Magazino is tot stand gekomen met de specifieke bedoeling om het assortiment van CLS iMation-oplossingen voor alle industriële vereisten verder uit te breiden. Ons advies en de specifieke kenmerken van SOTO maken slimme fabrieken tot een tastbaar doel voor elke faciliteit, en het integratiepotentieel dat we kunnen bieden opent voorheen onontdekte mogelijkheden voor de optimalisatie van logistieke stromen”, aldus Rino Melone, Marketing & Product Manager bij CLS iMation.

“Werken met CLS iMation breidt Magazino’s marktbereik uit naar belangrijke gebieden zoals Italië, Frankrijk en de Benelux-landen, die allemaal Europese industriële grootmachten zijn”, voegt Andreas Marx, Senior Partner Manager bij Magazino toe, “Wij geloven dat met CLS iMation’s ongeëvenaarde technische capaciteiten en met Magazino’s unieke robotkennis er veel marktkansen zullen zijn. Bedrijven in genoemde landen kunnen rekenen op een solide en technisch hoogstaande samenwerking.”

####

CLS iMation (http://imation.cls.it/) is de CLS business unit die zich toelegt op Intelligente Oplossingen voor Logistieke Automatisering. Met een pool van gespecialiseerde ingenieurs en consultants is CLS iMation de business unit die zich toelegt op innovatieve oplossingen voor de automatisering en digitalisering van logistieke en fabrieksprocessen. Door voortdurende investeringen in de ontwikkeling en het ontwerp van nieuwe, geavanceerde oplossingen en diensten, speelt CLS iMation in op de specifieke behoeften van Industrie 4.0 voor het aanpakken van uitdagingen in zowel traditionele als opkomende logistieke scenario’s, met een dynamische en toekomstgerichte visie. Onderdeel van CLS S.p.A., een bedrijf van de Italiaanse groep met een internationale dimensie, Tesya, dat bijna 70 jaar ervaring heeft in het leveren van oplossingen voor elke logistieke sector, is het bedrijf gevestigd in Carugate (nabij Milaan) en heeft het meer dan 350 werknemers, 10 vestigingen, 9 operationele centra, 180 mobiele kantoren en meer dan 5500 verhuurmiddelen, vertrouwend op een geconsolideerd partnerschap met een reeks innovatieve partners in Europa