BMI benoemt Sales Director Nederland

Versterken klantrelaties in roerige markt belangrijk speerpunt

PERSBERICHT

Montfoort, 30 november 2021

Danny Coenradi is met ingang van 1 november benoemd tot Sales Director bij BMI Nederland. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de verdere structurering van de verkooporganisatie die bestaat uit de verkoopteams voor platte en hellende daken en het specificatieteam. Zijn focus zal liggen op het versterken en uitbreiden van de klantrelaties. “In deze roerige markt, waarin iedereen te maken heeft met tal van uitdagingen is het onze taak om klanten optimaal te blijven bedienen,” aldus Coenradi, “niet alleen met beschikbaarheid van producten, maar ook met ondersteuning en advisering. Het specificatieteam zal worden versterkt en uitgebreid en ook onze net gelanceerde BMI Academy gaat daaraan bijdragen.”

Coenradi heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in sales, business development en management. De afgelopen vijftien jaar was hij in diverse functies werkzaam bij Kingspan Insulation. De laatste drie jaar was hij daar, als Country Manager, verantwoordelijk voor de omzet van Therma en Kooltherm in Nederland. Vanuit deze productgroepen – isolatieplaten voor vloer, gevel en dak – kwam hij regelmatig in contact met de producten van BMI Monier en BMI Icopal. Zijn wens om ooit voor een productgroep te werken die zichtbaar en esthetisch is, was een van de aanleidingen om de overstap te maken naar BMI Nederland.

Ondersteuning en advisering
De bouwsector wordt gekenmerkt door tal van uitdagingen zoals de stikstofproblematiek, grondstof- en personeelstekorten, duurzaamheid, circulariteit en een onbalans in vraag en aanbod van woningen. BMI Nederland overziet, als enige aanbieder die actief is op zowel platte als hellende daken, de totale markt en kan afnemers dan ook optimaal ondersteunen om succesvol door deze periode heen te komen. Het specificatieteam wordt daarvoor versterkt en uitgebreid. Coenradi: “Zowel bij plat als hellend dak willen we het systeemdenken steeds meer benadrukken en gaan we onze afnemers nog vaker in staat stellen gebruik te maken van onze kennis en ervaring. Dat doen we in onze nieuwe BMI Academy in Montfoort en ook op locatie zoals met BMI Icopal Live on Tour.

Innovaties en duurzaamheid
Coenradi is enthousiast over de innovatieve kracht van de BMI organisatie. “Op het gebied van duurzaamheid en circulariteit zijn we hele grote stappen aan het zetten. We blijven voortdurend producten verbeteren en nieuwe toepassingen ontwikkelen. Neem nu Icopal Universal, dat al ruim vijfentwintig jaar op de markt is. Zonder open vuur is in natte en koude jaargetijden vrijwel geen bitumineus dak te leggen. Dakdekkers stellen dat soort werkzaamheden dan ook uit tot het voorjaar. Dat is lastig in een overspannen markt waarin snelheid belangrijk is. In samenwerking met een trouwe klant hebben wij een speciale hechtingsplaat (Universal Perfect Fix) ontwikkeld die het mogelijk maakt om ook onder winterse omstandigheden, zonder open vuur, een waterdicht dak met Icopal Universal te leggen. Zulke ontwikkelingen zijn alleen mogelijk als je als fabrikant en afnemer samenwerkt en elkaar versterkt. Dat soort klantrelaties hebben de toekomst.”

Over BMI Group
BMI Group is medio 2017 ontstaan door de samenvoeging van Braas Monier (dakpannen) en Icopal (bitumen en kunststof dakbanen). Met deze fusie is de grootste producent van dakbedekkings­systemen voor platte en hellende daken in Europa ontstaan. Met enorme toewijding en expertise van het hele team wil BMI altijd op het allerhoogste niveau presteren en inspireren. Of het nu om hellende of platte daken gaat, elk dak wordt gezien als een daksysteem waarvoor alleen het beste goed genoeg is. BMI bundelt niet alleen haar producten, maar ook haar krachten op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Het assortiment omvat onder meer bitumen en kunststof dakbedekkingen, keramische en betonnen dakpannen, lichtgewicht stalen dakpanelementen en technisch advies. BMI Group heeft een hoofdkantoor in Reading (UK) en heeft ca. 9.600 medewerkers in meer dan 40 landen wereldwijd.