Intersteel – Historisch pand in ere hersteld

Villa met veel aandacht voor originele details gerenoveerd


PERSBERICHT

Rhenen, 10 juli 2018

 

Villa met veel aandacht voor originele details gerenoveerd

Historisch pand in ere hersteld

Voor de renovatie van hun villa benaderden de eigenaren interieurarchitect Catharina van de Leur van Interior Help in Bunnik. De villa stamt uit het begin van de 20e eeuw en het verzoek was de stijl en sfeer van het pand zoveel mogelijk te behouden. Hieraan is ruimschoots voldaan, waarbij ook de laatste voorschriften op het gebied van veiligheid en comfort in acht zijn genomen. Er werd een optimale mix tussen esthetiek en techniek gecreëerd. Intersteel leverde alle deur- en raambeslag voor binnen en buiten. Het pand voldoet nu aan alle inbraakpreventie-eisen volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen en de SKG.

Veiligheid en comfort
Het monumentale karakter van het pand maakt dat er een aantal wettelijke vereisten zijn om rekening mee te houden bij de renovatie. Zo diende de villa zijn historische aanzicht te behouden. Aan de andere kant moest de woning liefst ook voldoen aan de hedendaagse eisen van veiligheid en comfort.

Catharina zocht samen met Maarten ter Horst, Project Adviser bij Intersteel, naar een collectie die ruimschoots aan beide bepalingen tegemoet komt. Maarten vertelt: “Catharina belde mij met de vraag of ik een advies met bemonstering kon aanleveren ten behoeve van dit project. Daarbij kwamen ook bouwkundige vraagstukken naar voren zoals het in stand houden van de oorspronkelijke details en het terugbrengen in de originele staat van deuren, kozijnen, interieurafwerking en de gevel. Ik ben gaan kijken, heb alles geïnventariseerd en op basis daarvan technisch advies uitgebracht. De keuze voor deur- en raambeslag viel na goed overleg op model Bau-stil in de afwerking messing mat nikkel. Dit past zowel qua stijl en vormgeving als techniek goed bij de villa. Er is eveneens kritisch gekeken naar de toepassing voor wat betreft inbraakveiligheid. Het gekozen beslag voldoet volledig aan de huidige inbraakpreventieregelgeving voor het verkrijgen van het PKVW certificaat.

Over Intersteel
Intersteel is fabrikant van stijlvol deur- en raambeslag met bijbehorende accessoires. Intersteel verstaat de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieur. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: Modern & Strak, Landelijk & Klassiek of Vintage & Retro. De lijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende architecten op het gebied van interieur gerelateerde producten, als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een geheel eigen finishing touch. Misschien voor velen onopvallend, maar telkens sfeer ondersteunend aanwezig.
Kijk voor meer informatie op www.intersteel.nl

 Meer van Intersteel

Intersteel website

Intersteel bedrijfsprofiel