LAB21 – Grootste vloerenspecialist LAB21 opent vestiging in Zwolle

“Overal waar we starten zijn we meteen een doorslaand succes”


PERSBERICHT

Amersfoort, 11 juli 2018

 

“Overal waar we starten zijn we meteen een doorslaand succes”

Grootste vloerenspecialist LAB21 opent vestiging in Zwolle

LAB21 (‘Life At Best’) opent een nieuwe vestiging aan de Thomas à Kempisstraat 59 in Zwolle. De snelgroeiende specialist in vloeren biedt in de 480 vierkante meter tellende winkel een heel breed assortiment van meer dan tweeduizend vloersoorten (PVC, laminaat en parket) van hoogwaardige kwaliteit.

Eindeloze keuze in vloeren, eerlijke prijzen, volledige transparantie en de beste service. Dat zijn de kenmerken van LAB21. De specialist is sinds 2010 actief in Nederland. Begonnen als webwinkel, heeft het bedrijf er bewust voor gekozen om in de luwte een vruchtbaar fundament neer te leggen met eigen winkels. “Wij verkopen een traditioneel product op een moderne manier”, zegt directrice Michelle He. “Door vergaande automatisering van onze bedrijfsprocessen zijn onze kosten veel lager, waardoor we een heel aantrekkelijke prijs-kwaliteit­verhouding aan onze klanten kunnen bieden. Dat valt meteen op in alle plaatsen waar we ons vestigen. Binnen enkele weken na de opening is in elke nieuwe vestiging meteen sprake van veel toeloop.”
Inmiddels verspreidt LAB21 zich als een olievlek over Nederland. “Zwolle is de 7e vestiging  die in Nederland  haar deuren opent. Het is de ambitie van LAB21 om in twee jaar door te groeien naar ongeveer vijfentwintig vestigingen.” Grootschalige inkoop van vloeren bij de beste fabrieken in de wereld, heel goede productkennis, nagenoeg volledig geautomatiseerde bedrijfsprocessen en top service naar de klant plaveien daarvoor de weg.

Stressmoment
Een vloer kopen kan een stressmoment zijn, weet He. “We hebben allemaal een vloer in huis nodig, dat is een feit. Maar als je een fout in je keuze maakt, dan word je voor 5 tot 7 jaar gestraft; zo lang laten consumenten een vloer gemiddeld liggen. Vaak zitten mensen net in een verbouwing of verhuizing. En dan hebben ze ook nog veel vragen. Over de ondergrond, over vloerverwarming, geluidisolatie en over hoe je de vloer onderhoudt. Dat bij elkaar kan zorgen voor stress.”
LAB21 neemt die stress weg door de klant neutrale, eerlijke en deskundige informatie én erg goede service te bieden (inclusief egaliseren en het leggen van de vloer). He: “We hebben een breed assortiment producten, maar we zijn onafhankelijk in ons advies. En bovenal: onze productkennis ligt op topniveau. We verplaatsen ons in de situatie van de klant en adviseren het beste voor de klant. Uiteraard zijn we volledig transparant over de voor- én nadelen van een product.”

Leren en scoren
LAB21 neemt alleen genoegen met de beste storemanagers. Het is geen franchiseformule, maar ondernemerschap binnen de vestigingen wordt gewaardeerd en gestimuleerd. He: “We selecteren onze medewerkers streng, trainen ze goed en uiteindelijk profiteren ze mee van het succes van ons bedrijf. Ze kunnen bij ons leren én scoren.”
Voor de LAB21-vestiging in Zwolle is Emiel Gerner aangesteld als storemanager. “Alles voor de klant willen betekenen: dat past bij LAB21 en bij mij”, zegt hij. “We zijn in staat om te ontzorgen, kijk bijvoorbeeld naar onze legservice en we bieden een totaalpakket en de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bovenal zijn we duidelijk en transparant. Ook in die duidelijkheid herken ik mezelf. Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg. We doen niet geheimzinnig, op de webwinkel vinden klanten het volledige overzicht van ons aanbod van vloeren en tegels met de bijbehorende prijzen. Dan ontbreekt de beleving natuurlijk, maar die ervaren ze vervolgens in onze store. Wij zijn er dan om ze van deskundig advies te voorzien,  zo helpen we om uiteindelijk de beste keuze te maken.”

Over LAB21
LAB staat voor Life At Best: een beter bestaan voor zoveel mogelijk mensen. LAB21 selecteert wereldwijd op kwaliteit en design en levert producten van topkwaliteit en topmerken: van PVC en houten vloeren tot laminaatvloeren.  Door haar vrijwel volledig geautomatiseerde en dus zeer efficiënte bedrijfsproces kan LAB21 topproducten tegen zeer aantrekkelijke prijzen aanbieden.

 

Emiel Gerner - storemanager LAB21 Zwolle
Emiel Gerner - storemanager LAB21 Zwolle
sfeerbeeld
sfeerbeeld

Meer van LAB21

LAB21 website

LAB21 bedrijfsprofiel