Intersteel – Intersteel exclusief leverancier voor Olivari in de Benelux

Italiaans design met Nederlandse signatuur


PERSBERICHT

Rhenen, 4 juni 2018

 

Italiaans design met Nederlandse signatuur

Intersteel exclusief leverancier voor Olivari in de Benelux

Opgericht in 1911 heeft het Italiaanse Olivari altijd gezocht naar het maximale in kwaliteit en creativiteit. Hiertoe werkt zij samen met de beste ontwerpers en architecten. Unieke ontwerpen op het gebied van binnendeurbeslag, met name deurkrukken, zijn het resultaat. Al ruim 100 jaar besteedt de Olivari familie volop aandacht aan details en innovatie, maar bovenal streeft zij naar passie in al haar ontwerpen. Van generatie op generatie. Hoewel het bedrijf de meest geavanceerde technologieën gebruikt bij de vervaardiging van haar producten, vormt de jarenlange ambachtelijke kennis nog altijd de basis van haar werkwijze. Vanaf juni is Intersteel exclusief leverancier in de Benelux voor de Olivari collectie.

Ronald Taling, managing director van Intersteel, zegt: ’Wij zijn bijzonder trots op de samenwerking met Olivari en dat wij exclusief leverancier zijn van haar producten in de Benelux. Het streven naar hoogwaardige kwaliteit en unieke ontwerpen sluit naadloos aan bij onze visie en vult mede daarom onze eigen collectie uitstekend aan. Deurbeslag, met name deurkrukken, vormt een essentieel onderdeel  voor elk  interieur. Het is de finishing touch, die sfeerbepalend kan zijn voor de gehele ruimte.’

Italiaans design met een Nederlandse signatuur
Vanuit hun eigen fabriek in Borgomanero, nabij Milaan, waar alle producten exclusief vervaardigd worden, werkt Olivari samen met een internationaal team van toonaangevende architecten en ontwerpers, die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Denk aan namen als Joe Colombo, Shigeru Ban, Steven Holl en Patricia Urquiola. De Nederlandse topdesigners Marcel Wanders, Rem Koolhaas en Ben van Berkel maken eveneens deel uit van dit team. Italiaans design met een Nederlandse signatuur.

De producten van Olivari zijn naast origineel ook van zeer hoge kwaliteit. Daarom hebben zij een  standaard garantie van 10 jaar. Sommige zelfs van 30 jaar! Het assortiment bestaat uit binnendeurbeslag in vele designs, van modern tot klassiek. Er is een zeer ruime keuze uit deurkrukken in velerlei kleuren en materialen. Het volledige assortiment is binnenkort te vinden op www.intersteel.nl.

Internationale allure
Wereldwijd timmert Olivari sterk aan de weg met projecten in Dubai (Burj Khalifa), het Lego-hoofdkantoor in Kopenhagen en het Ciputra appartementencomplex in Jakarta. Maar ook in Nederland laat het merk zich niet onbetuigd; zo zijn het Groninger Museum en het Conservatorium Hotel in Amsterdam voorzien van Olivari deurkrukken

Over Intersteel
Intersteel is fabrikant van stijlvol deur- en raambeslag met bijbehorende accessoires. Intersteel verstaat de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieur. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: Modern & Strak, Landelijk & Klassiek of Vintage & Retro. De lijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende architecten op het gebied van interieur gerelateerde producten, als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een geheel eigen finishing touch. Misschien voor velen onopvallend, maar telkens sfeer ondersteunend aanwezig. Kijk voor meer informatie op www.intersteel.nl

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Intersteel zal haar distributeurschap voor Olivari officieel aankondigen op Design District.
Design District is hét vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Gedurende 3 dagen is een beursvloer van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van de 200 mooiste interieurmerken.
De 16e editie is op 6, 7 en 8 juni 2018 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. U vindt ons op stand V65.

 

Meer van Intersteel

Intersteel website

Intersteel bedrijfsprofiel