Troostwijk Veilingen -Veiling machines en inventaris Timmerfabriek M.J. Marx  

Ondernemer op leeftijd stopt ermee


PERSBERICHT

Amsterdam, 8 mei 2018

 

Ondernemer op leeftijd stopt ermee

Veiling machines en inventaris Timmerfabriek M.J. Marx  

Timmerfabriek M.J. Marx, een bekende naam in Brunssum en omgeving, heeft haar activiteiten gestaakt. Door het bereiken van een respectabele leeftijd heeft ondernemer Marx besloten in  december 2017 te stoppen. Met als gevolg dat de complete timmerfabriek wordt geveild. De inventaris varieert van trappenfreesmachines, afkortzagen, cirkelzaagmachines en werkbanken tot pneumatische tackers, schuurmachines, haakse slijpers en glasbokken. De veiling is gestart op 2 mei en sluit op 17 mei. De kijkdag is op 15 mei.

Timmerfabriek M.J. Marx was gespecialiseerd in houten ramen, deuren, kozijnen, trappen en diverse soorten puien. Tot voor kort stond het goed onderhouden machinepark volop te draaien. Zowel binnen de professionele bouwsector als onder particuliere klanten werd het bedrijf in een adem genoemd met termen als vakmanschap, betrouwbaarheid en kwaliteit. Klanten konden rekenen op eerlijke en betrouwbare adviezen van de vakbekwame medewerkers. Persoonlijk contact stond centraal en ondernemer Marx heeft dan ook met pijn in zijn hart afscheid genomen.

Moderne machines
Veilingmeester Frank Adam van Troostwijk Auctions: “Dit is een veiling van een compleet timmerbedrijf met een prachtig assortiment aan machines en gereedschappen. We verwachten dan ook veel interesse van eindgebruikers van houtbewerkingsmachines, timmerfabrieken, meubelmakers en kozijnenbouwers in binnen- en buitenland.” Topstukken zijn de Colombo Angelo BMH AT50 CNC-pennenbank en de Hemag Windowflex 40/200 CNC-gestuurde inkroosmachine. “Daarnaast zijn er diverse CNC-houtbewerkingsmachines, een zijlader, een spuitcabine, hangtransportbanen en bovenloopkranen te vinden. Ook interessant is het aanbod van pneumatische tackers, elektrische bandschuurmachines, boormachines en schoefmachines.”

Over de veiling
De online-veiling is op 3 mei gestart en sluit op 17 mei 2018.
De bezichtiging van de veilingitems is op 15 mei 2018 van 10:00 – 16:00 uur
Locatie: Haefland 34, 6441 PA, Brunssum

De specifieke veiling en alle daarbij behorende details zijn te bekijken via deze link:
https://www.troostwijkauctions.com/nl/carpentry-factory/01-26436/

Over Troostwijk Veilingen
Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar  zo’n 500.000 kavels en doet taxaties voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, hout en bouw. Opvallende recente veilingen zijn die van Circus Renz, V&D, militaria (Tank uit de film ‘Fury’), Friesland Campina en Imtech. Het bedrijf heeft vestigingen in 16 landen en kopers in 127 landen.

www.troostwijkveilingen.nl

https://www.linkedin.com/company/troostwijk-veilingen-b-v-troostwijk-auctions/

 

Windowflex
Windowflex
SA-5
SA-5

Meer van Troostwijk Veilingen

Troostwijk Veilingen website

Troostwijk Veilingen bedrijfsprofiel