Troostwijk Veilingen -Veenhuis veilt agrarische machines en onderdelen    

Mestspecialist geeft oude voorraden tweede leven


 

PERSBERICHT

Amsterdam, 14 mei 2018

 

Mestspecialist geeft oude voorraden tweede leven

Veenhuis veilt agrarische machines en onderdelen    

Veenhuis Machines Raalte legt zich toe op bewerking, transport en aanwending van mest. Haar specialisme wordt wereldwijd gewaardeerd en het herkenbare Veenhuis-geel staat garant voor kwaliteit. Veenhuis laat oude voorraden niet verstoffen, maar geeft ze een tweede leven. Daarom veilt het bedrijf diverse agrarische machines en onderdelen bij Troostwijk Auctions. Het betreft onder andere mestverwerkende machines, bemesters, mestmixers en een partij onderdelen die nog op de plank liggen voor machines die uit productie zijn genomen. De veiling start op 30 mei en sluit op 12 juni. De kijkdag is op 9 juni.

Sinds 1938 ontwikkelt, ontwerpt en produceert Veenhuis systemen en producten die landbouwers laten profiteren van organische mest. Het bedrijf investeert veel in ontwikkeling, waardoor modellen veranderen of compleet worden vervangen. Directeur Walter Veenhuis: “De onderdelen die op voorraad liggen, worden dan overbodig. Voorbeelden zijn hydraulische cilinders, banden, wielen, assen en componenten die machine-specifiek zijn. Maar deze componenten vertegenwoordigen nog zeker een waarde en kunnen door anderen prima worden gebruikt.”

Ruimte in magazijnen
Het geeft de marktleider in mesttechniek ook de gelegenheid om kritisch naar andere assets te kijken, die eventueel beter te gelde kunnen worden gemaakt. Zo zijn ook enkele metaalbewerkende machines in de veiling te vinden. “Dit geeft weer ruimte in onze magazijnen voor nieuwe onderdelen en investeringen,” aldus Veenhuis.

Stilstaande machines verzilveren
Net als Veenhuis omarmen steeds meer bedrijven de online-veiling om stilstaande machines en andere apparatuur te verzilveren. Veilingmeester Menno Westerbrink van Troostwijk Auctions & Valuations: “Met een veiling bereiken bedrijven een enorm koperspubliek, zonder dat zij deze afzonderlijk moeten ontvangen en verwerken. Dat nemen wij voor ze uit handen, zodat zij zich kunnen richten op hun core business. Bovendien kunnen zij zo de beste prijs uit de markt halen.”

Over de veiling
De online-veiling start op 30 mei en sluit op 12 juni 2018.
De bezichtiging van de veilingitems is op 9 juni 2018 van 10:00 – 16:00 uur
Tijdens de afhaaldag op 25 juni is een heftruck (met een maximale capaciteit van 7 ton) met chauffeur aanwezig om de kavels kosteloos te verplaatsen.
Locatie: Almelosestraat 54, 8102 HE, Raalte

De specifieke veiling en alle daarbij behorende details zijn te bekijken via deze link:
https://www.troostwijkauctions.com/nl/agricultural-machines/01-26676/

Over Troostwijk Veilingen
Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar  zo’n 500.000 kavels en doet taxaties voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, hout en bouw. Opvallende recente veilingen zijn die van Circus Renz, V&D, militaria (Tank uit de film ‘Fury’), Friesland Campina en Imtech. Het bedrijf heeft vestigingen in 16 landen en kopers in 127 landen.

www.troostwijkveilingen.nl

https://www.linkedin.com/company/troostwijk-veilingen-b-v-troostwijk-auctions/

 

Meer van Troostwijk Veilingen

Troostwijk Veilingen website

Troostwijk Veilingen bedrijfsprofiel