ABB – ABB-tacteo KNX-sensor: esthetisch en individueel

Eerste op maat gemaakte, glazen bedieningspaneel


Ede, Nederland, 16-05-2018

ABB-tacteo KNX-sensor: esthetisch en individueel

Eerste op maat gemaakte, glazen bedieningspaneel

Esthetisch vormgegeven, vervaardigd van hoogwaardig glas en individueel instelbaar. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van de ABB-tacteo KNX-sensor, de nieuwe bedieningssensor voor intelligent gebouwbeheer van luxe hotels, kantoren en woningen. Elke ABB-tacteo KNX-sensor is uniek en op maat gemaakt om aan te sluiten bij de persoonlijke eisen van de klant.

Mike Mustapha, Senior Vicepresident Marketing, Verkopen en commerciële operaties, afdeling Elektrificatieproducten, legt uit: ‘De lancering van de ABB-tacteo KNX-sensor is voor ons een belangrijke stap op weg naar flexibilisering, met de combinatie van automatisering en gegevensuitwisseling. Al jaren maken we intelligente standaardproducten. Nu produceren we ook op maat gemaakte, intelligente producten, die stuk voor stuk uniek zijn.’

Zelf functionaliteiten instellen
De klant kan zelf de gewenste functionaliteiten – en bijbehorende pictorammen en teksten – van de ABB-tacteo KNX-sensor instellen. Dit gebeurt met behulp van een configurator op het ‘my.Buildings’-portal van ABB Abillity™. Door middel van dit online-platform kan de installateur/integrator een groot aantal digitale hulpmiddelen en diensten configureren en beheren, van eenvoudige huisautomatisering en deurcommuni­catie tot uitgebreide bedieningsmogelijkheden voor KNX installaties.

Soft-touch bediening
Een opvallende gadget van de hardglazen KNX-sensor is de soft-touch bediening: de bedieningssensor reageert al door een lichte aanraking van de betreffende functie. Het glas en de behuizing zijn leverbaar in wit of zwart. Naar keuze in formaat 85x85mm of 115x85mm. Hoe groter, hoe meer functionaliteiten mogelijk zijn. De KNX-sensor is slechts 9,5 mm dun en is frame-loos, waardoor het paneel als het ware  ‘zweeft’ voor de muur. Het  past dan ook harmonieus in elk interieur.

Veilig toegangsbeheer
De ABB-tacteo KNX-sensor is voorzien van een speciale beveiliging tegen diefstal en biedt ook veel mogelijkheden voor veilig toegangsbeheer in hotelomgevingen. De sensor kan een breed scala aan bedieningsfuncties voor luxe hotels uitvoeren, waaronder toegangscontrole van kamers, signalering van kamernummers, maar ook ‘niet storen’ en/of ‘kamer opruimen’ indicatie . Deze taken kan de klant in de KNX-installatie integreren en volledig beheren vanuit een centraal punt, zoals de receptie. Harro de Langen, marketing communcatie manager Benelux voegt toe: ‘KNX is een flexibel systeem met veel verschillende functies. Door het gebruik van simpele pictogrammen en teksten voor de functies is het een van de meest gebruiksvriendelijke KNX sensoren op de markt. Zijn platte ontwerp valt ongetwijfeld in de smaak bij architecten en interieurontwerpers.’

ABB
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een vooruitstrevende technologieleider op het gebied van elektronische producten, robotica en beweging, industriële automatisering en elektriciteitsnetten, en bedient nutsbedrijven, transport en infrastructuur, wereldwijd. Voortbouwend op meer dan 130 jaar geschiedenis op het gebied van innovatie, bouwt ABB nu aan de toekomst van de industriële digitalisering en is het een stuwende kracht achter de energetische en vierde industriële revolutie. Als titelpartner van Formule E, de volledig elektrische internationale FIA-autosportklasse, verlegt ABB de grenzen van e-mobiliteit. Ook zo dragen bij aan een duurzame toekomst. ABB opereert in meer dan 100 landen en heeft meer dan 135.000 werknemers. www.abb.com

 

tacteo-display
tacteo-display
tacteo-display in hotelkamer
tacteo-display in hotelkamer

Meer van ABB b.v.

ABB b.v. website

ABB b.v. bedrijfsprofiel