Keola gaat 60.000 e-bikes per jaar produceren

Nederlandse E-bike-fabrikant opent fabriek in Roosendaal


PERSBERICHT

Amersfoort, 15 maart 2018

 

Nederlandse E-bike-fabrikant opent fabriek in Roosendaal

Keola gaat 60.000 e-bikes per jaar produceren

E-bike-fabrikant Keola opent eind maart in Roosendaal een nieuwe productiefaciliteit voor e-bikes. Uiteindelijk wil Keola ongeveer 60.000 e-bikes per jaar afleveren, een vertienvoudiging van de huidige productiecapaciteit. “De e-bikes hebben dezelfde prijs-kwaliteitverhouding die veel fabrikanten gewend zijn van  lage lonenlanden. Bovendien verkorten we de levertijd van vele modellen van vier maanden naar, afhankelijk van het model, slechts drie weken”, zegt Keola directeur Victor Weng.

Naast twee productielijnen die elk goed zijn voor 30.000 stuks per jaar en 8 single-batch-stations, speciaal ontworpen voor e-bikes, heeft Keola een modern magazijn voor 8.000 fietsen. Keola bouwt haar productiehoeveelheden langzaam op. “De processen richten we rustig in en we breiden de productie gestaag uit. Het maken van een e-bike is een complex proces. Een e-bike bestaat voor 60% uit elektronica en dat maakt de productie een stuk ingewikkelder dan die van een reguliere fiets. Om ons volledig te concentreren op efficiency en kwaliteit, produceren we alleen e-bikes. Voor de productie van e-bikes stellen we heel andere eisen aan productiemedewerkers dan aan die van gewone fietsen.”

R&D
Via de afdeling Research en Development heeft Keola alle mogelijkheden om prototypes te ontwikkelen. “Wij hebben diverse designers van topkwaliteit in huis, die hun sporen in de fietsmarkt ruimschoots hebben verdiend. Zij zijn gewend om hoogwaardige premium-producten te vervaardigen en wij willen onze partners graag van die creativiteit en ervaring laten profiteren.”

Testfaciliteiten
Naast de ontwikkeling en productie biedt de nieuwe fabriek, met een totale oppervlakte van 5.500 m2,  ook veel ruimte voor het testen van e-bikes. Weng: “Voordat de e-bikes worden afgeleverd, worden ze uitgebreid én realistisch getest. Dit is uniek in West-Europa. Speciaal daarvoor hebben we faciliteiten aangelegd voor een klimtest, een versnellingstest en een distress-test. Een flinke investering, maar cruciaal om de hoge kwaliteit van alle fietsen te garanderen. Vanzelfsprekend gebeurt alles volgens TÜV- en SGS-eisen. Onze testfaciliteiten zijn ook ideaal voor dealers om proefritten op e-bikes te maken.”

Logistiek
De keuze voor Roosendaal was niet moeilijk, stelt Weng. “Logistiek gezien ligt de stad op ideale afstand van de havens van Rotterdam en Antwerpen. Daarnaast wonen in deze regio veel goed opgeleide, technische mensen en steunt de lokale overheid ons volop met adviezen en het leggen van contacten.”

Over Keola
Keola is gespecialiseerd in elektrische fietsen. Zij heeft haar expertise opgebouwd door nauwe samenwerking met rijwielspeciaalzaken in Europa en A-merk-fabrikanten en -leveranciers uit de hele wereld voor de elektrische fietsen. Zo zijn jarenlange ervaring en kennis in de e-bikes verwerkt. Naast de fabriek in Roosendaal beschikt Keola over een fabriek en tevens R&D center in Nantong, China voor de elektronische componenten, een design center in Amersfoort en diverse verkoopkantoren in Europa.


Meer van Keola

Keola website

Keola bedrijfsprofiel