ABB – Met ABB’s REACT 2 zelf 90 procent van je energiebehoefte invullen

ABB presenteert tijdens haar debuut op Solar Solutions International nieuwe zonne-energie en batterijopslag oplossing REACT 2


Ede, Nederland, 14-03-2017

Met ABB’s REACT 2 zelf 90 procent van je energiebehoefte invullen

ABB presenteert tijdens haar debuut op  Solar Solutions International nieuwe zonne-energie en batterijopslag oplossing REACT 2

Door zijn modulaire ontwerp, kan de REACT 2, een netgebonden omvormer met batterijopslag, maar liefst 12 Kwh aan bruikbare energie opslaan, waarmee woningen in toenemende mate zelfvoorzienend worden.

De zonne-energie die overdag wordt opgewekt en niet meteen benut, wordt opgeslagen in de hoog-voltage Li-Ion batterij met lange levensduur, voor gebruik op een later tijdstip. De modulaire oplossing kan meegroeien met de behoeften van een huishouden van 4kWh tot aan 12 kWh en kan daarmee het externe energieverbruik beduidend verminderen en tot aan 90% in de eigen energiebehoefte te voorzien.

Doordat het systeem is uitgerust met een high-voltage batterij (200V) is er sprake van een grotere mate van betrouwbaarheid en tot aan 10% meer systeemefficiency in vergelijking met alternatieven die werken met lagere voltages.

Tarak Metha, President, Electrification Products divisie van ABB zegt hierover: “We weten dat de prosumers (die dus consumeren maar ook zelf produceren) de energie willen vasthouden en opslaan tot deze nodig is. De groei in zelf-consumptie is een van de meest opwindende trends in hernieuwbare energiebronnen, waarmee een steeds grotere vraag naar geïntegreerde en efficiënte batterijopslag wordt gecreëerd. Ons antwoord hierop is onze nieuwe high-voltage oplossing, die niet alleen energiebesparingen oplevert tot 90%, maar ook flexibel meegroeit als de consument andere behoeften krijgt.”

Een van de voordelen van de REACT 2 is het modulaire ontwerp, waarmee het systeem eenvoudig van 4 naar 8 of 12 kWh opslagcapaciteit kan worden uitgebreid, en de telkens veranderende behoefte van elk huishouden, juist als deze groeit, kan worden opgevangen. De REACT 2 heeft een dubbele maximale opslagcapaciteit in vergelijking met het eerste REACT model.

Als de vraag naar slimmere energie oplossingen blijft groeien, helpt de REACT 2 huiseigenaren om slim om te gaan met energie. De REACT 2 werkt met ABB’s cloud oplossing, ABB ‘Ability’, een portfolio van digitale oplossingen, waarmee huiseigenaren volledige controle over hun zonne-energieverbruik krijgen.

Verbruikspieken vermijden
Bij gebruik van de REACT 2 in combinatie met ABB’s huisautomatiseringssysteem, Busch-free@ home®, kunnen huiseigenaren optimaal gebruik maken van hun zonne-energiesysteem en hun elektriciteits­verbruik nauwkeurig controleren. Door het spreiden van de belasting blijven ze binnen hun productie­capaciteit en worden verbruikspieken vermeden. Met Busch-free@home worden verlichting, zonwering, gordijnen, muziek, verwarming en wat al niet meer aangestuurd. Het kan zelfs ingezet worden om de electrische auto op te laden, in combinatie met de nieuwe ABB AC wandoplader. Zo gebruiken huis­eigenaren de opgewekte energie het meest efficiënt voor een optimaal comfort.

SEM
Op Solar Solutions Int. toont ABB ook hoe men winst kan behalen met het energie-efficiency systeem SEM (Smart Energy Management-module) voor NOM-woningen. SEM monitort energiestromen en optimaliseert ze waar mogelijk. Bewoners krijgen inzicht in hun energiegebruik en kunnen daarmee energie besparen. Op deze manier krijgt men volledig inzicht en dus waarde voor de investering. SEM is een belangrijke stap in de richting van ‘all electric’-woningen: optimale connectivity en energie-efficiëntie in één.

Mini-seminar
Onder het motto ‘Maak van uw zonne-energie-project een Smart Energy Management-project’ organiseert ABB tijdens Solar Solutions een mini-seminar. De centrale vraag is: hoe draagt een geïntegreerde aanpak (all connected) van solarproducten en energiemanagement bij aan energie-efficiency? Deelnemers ont­dek­ken wat omvormers doen in combinatie met energie managementsystemen, hoe ze geïntegreerd worden in bouwprojecten en hoe zij bijdragen aan de energieambities van de overheid. Het ABB mini-seminar vindt plaats op 21 maart van 10.45 tot 11.15 uur.

Gratis omvormertraining
ABB wil de wereld veiliger en duurzamer maken en doet dit door technologische ontwikkelingen en het delen van kennis en innovaties. Daarom kunnen bezoekers van Solar Solutions zich inschrijven voor de gratis ABB omvormertraining ‘Toekomst & Praktijk’.

ABB
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een vooruitstrevende technologieleider op het gebied van elektronische producten, robotica en beweging, industriële automatisering en elektriciteitsnetten, en bedient nutsbedrijven, transport en infrastructuur, wereldwijd. Voortbouwend op meer dan 130 jaar geschiedenis op het gebied van innovatie, bouwt ABB nu aan de toekomst van de industriële digitalisering en is het een stuwende kracht achter de energetische en vierde industriële revolutie. Als titelpartner van Formule E, de volledig elektrische internationale FIA-autosportklasse, verlegt ABB de grenzen van e-mobiliteit. Ook zo dragen bij aan een duurzame toekomst. ABB opereert in meer dan 100 landen en heeft meer dan 135.000 werknemers. www.abb.com

 

REACT 2 links
REACT 2 links
REACT 2 rechts
REACT 2 rechts

Meer van ABB b.v.

ABB b.v. website

ABB b.v. bedrijfsprofiel