Troostwijk Veilingen – Veiling machinepark grondverzet- en infrabedrijf Oldenkamp B.V. Oss

Caterpillar kranen, bijbehorend equipment en kantoorunits online geveild


PERSBERICHT

Amsterdam, 26 februari 2018

 

Caterpillar kranen, bijbehorend equipment en kantoorunits online geveild

Veiling machinepark grondverzet- en infrabedrijf Oldenkamp B.V. Oss

Troostwijk verzorgt de online veiling van grondverzet- en infrabedrijf Oldenkamp B.V. uit het Brabantse Oss. Naast een groot deel van het machinepark gaat ook de resterende inboedel, waaronder een aantal kantoorunits, grotendeels onder de virtuele hamer. Stef Hooijman, veilingmeester: ‘Het bijna bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zonder opvolging heeft de directie doen besluiten, de activiteiten van het bedrijf geleidelijk te staken. Oldenkamp heeft een modern, duurzaam en goed onderhouden machinepark dat aan alle hedendaagse eisen voldoet. De veiling biedt kopers uitstekend materieel voor verder gebruik in hun eigen bedrijf.’ De veiling is 23 februari van start gegaan en de kijkdag vindt plaats op zaterdag 3 maart a.s. Op deze dag zijn de kavels te bezichtigen in Oss. De veiling sluit op 5 maart.

Modern machinepark met schone motoren
Oldenkamp heeft altijd geïnvesteerd om het bedrijf up to date te houden. In 2016 werd het machinepark nog uitgebreid met een bulldozer CAT D6N. Betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn de belangrijkste kenmerken van de werkwijze van deze bulldozer.
Een nieuwe hydraulische graafmachine CAT 349E werd in 2013 in gebruik genomen. Deze machine is voorzien van de nieuwste Cat® C7.1 ACERT™ – motor , waarmee hij voldoet aan de strengste milieueisen en met zijn gewicht van ca. 60 ton en bereik van bijna 14 meter toch zuiniger is dan de voorgaande series. Daarnaast kan er geboden worden op een bulldozer CAT D3K uitgebreid met GPS-besturing (van Trimble). Ook Dig Pilot GPS systemen, te gebruiken op meerdere machines, maakt deel uit van deze veiling. Oldenkamp heeft er in zijn bedrijfsvoering altijd naar gestreefd te blijven voldoen aan de vraag en wensen van de klant. Het is mede daarom dat hij met pijn in het hart besloten heeft het bedrijf te sluiten. Het niet kunnen vinden van een opvolger noodzaakt hem jammer genoeg tot deze drastische stap.

Veilen kan uitkomst bieden
Hooijman: ‘Zoals het CBS eind 2016 al meldde, zorgt het niet kunnen vinden van opvolging binnen of buiten de familiekring bij veel agrarische bedrijven voor problemen. Met name omdat het bedrijf in veel gevallen het pensioen van deze mensen is. Niet alleen bij agrarische bedrijven blijkt dit het geval, zoals de veiling van grondverzet- en infrabedrijf Oldenkamp uitwijst. Troostwijk biedt de helpende hand door het veilen van hun machinepark, waarmee de oude dag alsnog en welverdiend veiliggesteld wordt.’

Over de veiling
De online veiling is gestart op 23 februari en sluit op 5 maart 2018
De kijkdag voor de veilingitems vindt plaats op 3 maart  van 10:00-16:00 uur
Locatie: Romeinenweg 47 – 5349 AL  Oss

Informatie over de  veiling en alle veilingitems zijn te bekijken via deze link: https://www.troostwijkauctions.com/nl/oldenkamp/01-25749/

Over Troostwijk Veilingen
Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar  zo’n 500.000 kavels en doet taxaties voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, hout en bouw. Opvallende recente veilingen zijn die van Circus Renz, V&D, militaria (Tank uit de film ‘Fury’), Friesland Campina en Imtech. Het bedrijf heeft vestigingen in 16 landen en kopers in 127 landen.

www.troostwijkveilingen.nl

https://www.linkedin.com/company/troostwijk-veilingen-b-v-troostwijk-auctions/


Meer van Troostwijk Veilingen

Troostwijk Veilingen website

Troostwijk Veilingen bedrijfsprofiel