Troostwijk Veilingen – Loonbedrijf Cintégro sluit haar deuren

Online veiling machines van o.a. de merken Agrifac, New Holland, Valtra en Volvo


PERSBERICHT

Amsterdam, 19 januari 2018

 

Online veiling machines van o.a. de merken Agrifac, New Holland, Valtra en Volvo

Loonbedrijf Cintégro sluit haar deuren

Een fusie van twee bedrijven leidde in  2011 tot loonbedrijf Cintégro. De onderneming, met name actief in Flevoland, Overijssel en Drenthe, verrichtte alle werkzaamheden op het gebied van agrarisch loonwerk, cultuurtechniek en grondverzet. Gebrek aan overname leidde dit jaar tot het besluit de activiteiten per 1 januari 2018 te staken. Directeur-eigenaar Cris Schilder benaderde Troostwijk Veilingen voor de online veiling van alle machines en voorraden. De veiling is van start gegaan op 18 januari jl. en sluit op 29 januari a.s. Alle veilingitems kunnen bekeken worden in Ens op 27 januari van 10 tot 4 uur.

Ruime keuze uit tractoren
Tijdens de veiling kan onder meer online geboden worden op machines en toebehoren voor oogsten, grondbewerking en grondverzet, zaai-, poot- en spuittechniek en transport. Er is een ruime keuze uit tractoren en oogstmachines. Daarnaast behoren diverse handgereedschappen en kantoorinventaris tot de veilingitems. Cris Schilder vertelt: ‘Jammer genoeg bleken er geen gegadigden voor opvolging of overname. Ook leidden onze investeringen niet tot het gewenste resultaat. Tel daar het steeds moeilijker vinden van personeel, de kortere seizoenen en het voldoen aan te veel regels bij op en ik kon, na lang wikken en wegen, niet anders dan alle activiteiten staken.’

Agrifac Exxact Sixx Traxx
Speciale aandacht verdient de Agrifac Exxact SixxTraxx, een bietenrooier uit 2015 voorzien van een 6-cil. Volvo Penta motor met een vermogen van 450 kW / 612 pk en een inhoud bunker circa 40m3. De werkbreedte bedraagt 3000mm. Er is automatische besturing op de tasters voor op de klapper en automatische besturing op de rooischaren, automatische diepteregeling, automatische smering en een camerasysteem. De banden voor 4x 800/70R38 Michelin CereXBib en achter 2x Michelin 1050/50R32.
Menno Westerbrink, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen: ‘Ik heb respect voor de moedige keuze van Cris om Cintégro te sluiten. Hij heeft er lang en zorgvuldig over nagedacht. Alle goed onderhouden materialen verdienen beslist een tweede leven. Troostwijk Veilingen streeft daarnaast naar een goede opbrengst om de eigenaar op weg te helpen bij een nieuwe start.’

Over de veiling:
De online veiling is gestart op 18 januari en sluit op 29 januari  2018
De kijkdag voor deze veiling vindt plaats op 27 januari  van 10.00-16.00 uur
Locatie: Waterkant 19 – 8307 AB Ens

Alle details over deze veiling zijn te bekijken via: https://www.troostwijkauctions.com/nl/earthmoving-equipment/01-25365/

Over Troostwijk Veilingen
Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar  zo’n 500.000 kavels en doet taxaties voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, hout en bouw. Opvallende recente veilingen zijn die van Circus Renz, V&D, militaria (Tank uit de film ‘Fury’), Friesland Campina en Imtech. Het bedrijf heeft vestigingen in 16 landen en kopers in 127 landen.  www.troostwijkveilingen.nl

https://www.linkedin.com/company/troostwijk-veilingen-b-v-troostwijk-auctions/


Meer over Troostwijk Veilingen

Troostwijk Veilingen website

Troostwijk Veilingen bedrijfsprofiel