Brink Climate Systems – Ventilatiesystemen zijn de longen van je huis

Brink zet op VSK volledig in op luchtkwaliteit


PERSBERICHT

Staphorst, 11 januari 2018

 

Brink zet op VSK volledig in op luchtkwaliteit

Ventilatiesystemen zijn de longen van je huis

Brink Climate Systems introduceert op de komende VSK oplossingen op het gebied van ‘Health & Wellness’. Door de diverse ventilatie- en verwarmingsoplossingen slim te koppelen, kan Brink maximaal invulling geven aan haar ‘Air for life’-ambitie. Zo worden totaaloplossingen gecreëerd voor een gezond binnenklimaat van woningen en utiliteitsgebouwen met toestellen en modules die energiezuinig, stil en efficiënt zijn. Doordat ‘connectiviteit’ voor alle nieuwe producten die Brink ontwikkelt een randvoorwaarde is, kunnen consumenten niet alleen de toestellen zelf met groot gebruiksgemak bedienen vanaf hun mobiel of tablet, maar kan serviceverlening ook veel efficiënter plaatsvinden.

Ook je huis moet goed kunnen ademhalen
Echt goede luchtkwaliteit houdt voor Brink in, dat aan alle aspecten van die kwaliteit aandacht wordt gegeven. Dat betekent niet alleen aanvoer van verse buitenlucht met voldoende zuurstof, maar ook lucht die volstrekt vrij is van stof, fijnstof, pollen en schimmels. Uiteraard is er ook aandacht voor de juiste luchtvochtigheid, warmte en koelte van de aangevoerde lucht. Net zoals de longen bij een mens, zorgt een ventilatiesysteem voor een gezonde woning.

Met de Flair 300 zet Brink een nieuwe standaard voor ventileren met WTW. Een compleet nieuwe ontwikkeling voor efficiëntere, stillere en energiezuinigere ventilatie. Het hoge rendement gekoppeld aan zeer laag energieverbruik zorgt er samen met de zeer stille werking voor dat ventileren met WTW een nieuwe weg inslaat. Voeg daarbij, installatiegemak en connectiviteit en de conclusie luidt dat dit toestel de toekomst ver vooruit is.

 Met de nieuwe systeemmodule Pure induct worden alle verontreinigen uit de lucht gehaald. Deze module filtert de lucht en verwijdert door ionisatie zelfs de kleinste stofdeeltjes uit de verse ventilatielucht en zorgt zo voor de noodzakelijke schone en gezonde binnenlucht.

Een goede luchtvochtigheid in een woning draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Daalt de luchtvochtigheid dan kan de bewoner last krijgen van een droge keel, lippen en ogen en zelfs een jeukende huid. De luchtbevochtiger Evap, eveneens een systeemmodule voor in het ventilatiekanaal, brengt de luchtvochtig­heid in koude periodes naar een comfortabel niveau.

Als verwarmen en koelen gewenst is, kan de Elan 4 in combinatie met een ventilatietoestel van Brink, zowel warme als koele, verse lucht via het ventilatiesysteem leveren. De Elan 4 is een indirect gestookte mini-luchtverwarmer en haalt zijn warmte uit een cv-ketel, stadsverwarming of warmtepomp en in combinatie met een warmtepomp kan gekoeld worden.
Het ‘broertje’ van de Elan 4, de Elan E, is een volledig elektrische, direct gestookte mini-lucht­verwarmer. Deze systeemmodule kan in combinatie met een ventilatietoestel van Brink, zowel warmte als verse ventilatielucht leveren.

Health & Wellness
Gezond wonen en je goed voelen is waar het om draait, zeker als je thuis bent. Met de oplossingen van Brink, de longen van het huis, is dat voor iedereen mogelijk.

Over Brink
Brink is specialist in ventilatie met warmteterugwinning, verwarming, koeling en warmwaterbereiding. Brink streeft er naar om welbevinden en gezondheid in woningen, kantoren en bedrijfspanden te creëren. Met de zeer innovatieve oplossingen op het gebied van ventilatie, verwarming, koeling en warmwaterbereiding wordt dit mogelijk gemaakt. Brink past haar kennis toe en denkt mee met haar klanten over complexe installatievragen.
Bezoek Brink op de VSK: Hal 8 / Stand B036.

Meer van Brink Climate Systems B.V.

Brink Climate Systems B.V. website

Brink Climate Systems B.V. bedrijfsprofiel