Icopal – Icopal investeert en breidt productie uit

Productielijn volledig vernieuwd en verbeterd


PERSBERICHT

Groningen, 29 oktober 2014

 

Productielijn volledig vernieuwd en verbeterd

Icopal investeert en breidt productie uit

 

De fabriek van Icopal bv in Groningen is grondig onder handen genomen en uitgebreid. Eén productielijn en de menginstallatie zijn volledig vernieuwd. Icopal vergroot zo haar volumes en vermarkt een breder scala aan producten.

Dankzij de investering voorziet Icopal Nederland straks een groot deel van Duitsland van dakbedekking. Directeur Herman Schutte: “In Duitsland is een fabriek van Icopal gesloten, die productie komt hier naartoe.” De keuze voor Groningen is volgens Schutte een logische: “Logistiek gezien is Groningen het meest gunstig voor Icopal. Vanuit hier kan niet alleen Duitsland bediend worden, ook Groot-Brittannië en Scandinavië liggen om de hoek. Bovendien is onze Research & Development afdeling de op één na de grootste van het concern.” Vanuit Hoogkerk wil Icopal de producten dan ook steeds verder verbeteren.

Meer werkgelegenheid en minder geur in Groningen
De uitbreiding van de productielijn is ook voor de directe omgeving van de fabriek gunstig. Icopal Nederland heeft het aantal werknemers met 20 uit kunnen breiden naar 160. Tevens is bij het ombouwen van de productielijn flink geïnvesteerd in het verminderen van (geur)uitstoot. Dat betekent dat de geurbelasting voor de directe omgeving van de fabriek dus merkbaar zal afnemen.

Een andere ambitie van Icopal is het vergroten van de volumes in de wegenbouw. “We zijn gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige emulsies en PMB (polymeren bitumen),” zegt Schutte, “Dankzij de nieuwe menginstallatie kunnen we ook de productie van PMB verhogen. Er is een groeiende behoefte aan deze hoogwaardige mengsels, waar we op deze manier op inspelen.”

Milieuwinst
Schutte: “Dankzij de verbeterde verwarmingsinstallatie behalen we milieuwinst. De installatie verbruikt minder gas voor de verwarming van het bitumen. Ook de ketels zijn vernieuwd, waardoor het materiaal langer warm blijft.”

Efficiëntere productie
Tegelijkertijd is de nieuwe productielijn efficiënter: er kunnen meer verschillende producten in veel kortere tijd geproduceerd worden. Dit alles ligt in het verlengde van de toekomstplannen van Icopal Nederland. De focus ligt op innovatie en verbetering, wat dankzij de gloednieuwe productielijn realiseerbaar is. Bovendien heeft de nieuwe productielijn veel meer opties, waardoor er meer verschillende materialen gebruikt en gecombineerd kunnen worden.

Over Icopal
Icopal is dé fabrikant van een breed assortiment aan dakbedekking voor ieder dak. Icopal biedt bitumen, dakpannen en synthetische dakbedekking voor platte, licht hellende en hellende daken. De producten van Icopal onderscheiden zich door hoogwaardige kwaliteit met de nadruk op duurzaamheid. Met haar researchafdeling investeert Icopal in milieuvriendelijkheid en gebruiksgemak van haar producten. Icopal Nederland is onderdeel van de Icopal Groep, actief in Europa en Noord-Amerika.

Meer van Icopal

Icopal website

Icopal bedrijfsprofiel