Online marketing

Online vindbaar en bereikbaar zijn

De meeste bedrijven zich wel bewust van het belang van een goede website en een goede online marketingstrategie. De ontwikkelingen op dit gebied gaan echter razendsnel en zijn soms moeilijk bij te houden. Een investering in je online vindbaarheid verdient zich echter altijd terug, want bijna iedereen die op zoek is naar een product of dienst gaat daarvoor meteen naar Google. Als je dan niet in de top 3 van de zoekresultaten opduikt of niet eens op de eerste pagina van Google, loop je veel potentiële business mis. Als pr bureau helpen wij onze klanten om online vindbaar te zijn, de juiste doelgroep te bereiken en rendement te halen uit hun online kanalen. Daarvoor leveren we de volgende diensten.


Search Engine Optimization (SEO)

Search Engine Optimization (SEO), ook wel zoekmachineoptimalisatie genaamd, is het optimaliseren van de content op een website zodat de website een hogere ranking krijgt in Google. Voordat we starten met SEO-optimalisaties voeren we een uitgebreid zoekwoorden­onderzoek uit om de meest geschikte zoekwoorden te definiëren. Vervolgens optimali­seren we de bestaande content op je website op basis van die relevante zoekwoorden. Daarnaast zorgen we voor optimalisatie van de URL’s, metateksten en paginatitels. Door waardevolle en relevante content (bijvoorbeeld van geoptimaliseerde blogs) houden we de website doorlopend up to date. Ook een belangrijk punt voor de ranking in Google. Daarnaast geven we advies over linkbuilding: het principe van het (laten) plaatsen van hyperlinks op relevante externe websites waardoor een website autoriteit opbouwt in Google. 


Search Engine Advertising (SEA)

Het voordeel van zoekmachineoptimalisatie is dat het effect ervan duurzaam is. Opgebouwde ranking via zoekmachineoptimalisatie heeft namelijk waarde op de lange termijn. Het nadeel ervan is dat het tijd kost om deze ranking op te bouwen. Bovendien worden steeds meer posities in Google gereserveerd voor advertenties (inmiddels zijn de bovenste vier resultaten advertenties, dat waren vroeger de eerste drie). Om direct verkeer naar je website te leiden, is adverteren via het zoeknetwerk van Google daarom een goede optie. Via Google kunnen we jouw doelgroep nauwkeurig bedienen met een op hun zoekvraag toegespitste advertentie. Daarnaast bouwen we via Google aan je brand awareness of benaderen we bezoekers die niet tot actie zijn overgegaan opnieuw met re-marketing advertenties. 


Social Media

Sociale mediakanalen zijn een uitstekend middel om brand awareness, leads en sales te genereren. Dankzij alle data die door Facebook, LinkedIn en andere platforms worden verzameld, kunnen we jouw doelgroep heel gericht benaderen. Bijvoorbeeld aan de hand van hun branche, beroep, leeftijd, geslacht, et cetera. Door social media effectief in te zetten, versterken die berichten en advertenties andere marketinguitingen.


Multi-channel aanpak

Als pr bureau helpen wij onze klanten het liefst met een complete marketingstrategie. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat een integrale aanpak in de meeste gevallen de beste resultaten oplevert. De meeste prospects en klanten gaan namelijk niet alleen naar je website of klikken enkel door naar je product via Facebook. Afhankelijk van je product of dienst kunnen er enkele of tientallen touch points zijn tussen jouw marketinguitingen en je klant, voordat hij zijn belangstelling toont of een bestelling doet. Door je marketinguitingen via de verschillende kanalen op elkaar af te stemmen, versterken ze elkaar en zorg je voor een uniforme merkpositionering en boodschap. Zeker in online marketing geldt meten = weten. Wij baseren ons advies dan ook altijd op data van Google Analytics en andere monitoring tools en controleren of de online tracking op orde is. Zodat je precies kunt meten wat jouw return on investment is.