Mediatraining

Goede contacten en omgang met journalisten zijn van essentieel belang als je je bedrijf goed in de media wil neerzetten.

Je wilt je bedrijf aan de (vak)media presenteren, iets dat in het verleden misschien amper is gebeurd. Er zijn innovaties of onderzoeken gedaan, die jouw bedrijf positief kunnen profileren. Maar het kan ook zijn dat de media jou benadert naar aanleiding van minder leuke feiten, een reorganisatie, het verslechteren van de markt, bij ontslagen of als er iets mis is met één van de producten. Of als ze meer willen weten na ontvangst van een interessant persbericht. De juiste houding ten opzichte van journalisten kan doorslaggevend zijn voor het succes van een interview.

Heb je wel eens een interview gegeven en vond je dat het concept artikel eigenlijk herschreven moest worden? Negen van de tien keer lag dat waarschijnlijk niet aan de journalist!

Onze mediatraining van een dagdeel geeft je houvast in het spel tussen journalist en jou. Het geeft je antwoorden op vragen als: wat is nieuws?, waar is een journalist in geïnteresseerd?, zijn Q&A’s nog wel nuttig? en hoe bereid je je het best voor op een interview?

PS – een belangrijke presentatie geven aan een klant of op een congres of seminar? We geven ook resultaat gerichte presentatietrainingen. Of wil je je collega’s op een (vak)beurs beter voorbereiden en méér gekwalificeerde leads binnenhalen? We geven graag beursvoorbereidingstrainingen aan jou standbemanning.

Vragen over onze trainingen?

Coen Staal
Directeur/eigenaar Evident P.R.

Ja ik wil een training aanvragen!