Media

Medialandschap

Als we met bedrijven praten over de pers of de media blijkt er vaak nog een traditioneel beeld te bestaan. Men denkt dan aan ‘stoffige (vak)tijdschriften, die niemand meer leest’. Niets is minder waar! Die ‘traditionele media’ zijn inmiddels uitgegroeid tot autoriteiten op hun gebied, waarbij ze naast bijvoorbeeld hun vakblad, ook nieuwsbrieven, blogs en vlogs, websites, online platforms en social media inzetten. Altijd met een journalistieke visie, met als doel nieuws te presenteren aan de lezers/volgers. Daarnaast zijn er uiteraard ook nog veel ‘nieuwe media’ die we als pr bureau vanzelfsprekend ook bij onze aanpak betrekken. Vloggers en micro-influencers bijvoorbeeld. Zij hebben zo hun eigen doelgroepen en benaderingswijzen. Ook met hen leggen we contact uit naam van onze klanten.

 

Mediaspecialisten bij ons pr bureau

Onze mediaspecialisten kennen de weg in het uitgebreide en gecompliceerde medialandschap in Nederland. Zij zorgen ervoor dat jouw nieuws zowel bij het juiste medium als de juiste persoon terechtkomt. Dit vergroot de kans op aandacht en plaatsingen/posts. Onze mediaspecialisten selecteren de juiste media en onderhouden persoonlijke relaties met journalisten. Daardoor weten de media op hun beurt Evident P.R. vaak ook te vinden.

De mediaspecialisten geven tevens advies over de mediastrategie, gebaseerd op de met elkaar ontwikkelde contentstrategie. Veelgebruikte middelen, naast persberichten, zijn interviews en redactiebezoeken. Door redactiebezoeken aan uitgeverijen van de consumenten- en vaktijdschriften brengen we jouw bedrijf op indringende wijze bij (hoofd)redacteuren en uitgevers onder de aandacht.