ABB – Eerste samenwerking tussen 3 co-robots in Nederland

ABB introduceert industrie 4.0 met 3 YuMi’s


PERSBERICHT

Ede, 8 juni 2017

 

ABB introduceert industrie 4.0 met 3 YuMi’s

Eerste samenwerking tussen 3 co-robots ter wereld

ABB laat voor het eerst in de geschiedenis 3 co-robots met elkaar samenwerken. Doekle Terpstra, voorzitter van Uneto-VNI activeerde vandaag, samen met de Edese burgemeester Cees van der Knaap, drie YuMi’s die aan de slag gaan op de nieuwe productie- en mechanisatielijn die de nieuwe hollewanddoos HW52-F assembleert. Deze innovatie garandeert de productie in Ede; ook op de lange termijn. Daarnaast scheelt de omschakeling zo’n 6000 vrachtwagenkilometers per jaar.

Ontworpen om met kleine onderdelen te werken, zullen de 3 YuMi-robots de nieuwe hollewanddoos HW52-F assembleren. Dankzij het veilige ontwerp vormt samenwerking met de twee-armige robot geen enkel gevaar voor de medewerkers. Hij verhoogt zelfs de kwaliteit van werken van de werknemers in de fabriek omdat hij herhalingstaken tot in perfectie uitvoert.

“Digitalisering en robotisering krijgen een grote impact op de technische branches. Niet alleen in de productie van apparatuur, maar ook bij de assemblage. We zullen steeds vaker zien dat gebouwdelen kant-en-klaar op de bouwplaats worden aangeleverd, wat de productiviteit en kwaliteit verbetert”, zegt Uneto-VNI Voorzitter Doekle Terpstra. Uneto-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel in Nederland. “Tegelijkertijd zal door het toenemend gebruik van robots de focus van werknemers verschuiven van saaie, repetitieve werkzaamheden naar meer voldoening gevende, beter beloonde en hoger geschoolde posities. Het is een win-win situatie voor onze lokale productiebasis, die tot verdere groei zal leiden.”

Veel industrieën hebben hun fabricage vandaag de dag verschoven van massaproductie voor langere tijd naar kleinere hoeveelheden in een grotere verscheidenheid met kortere productiecycli. Legio fabrikanten vinden de oudere, vaste productielijnen niet meer flexibel genoeg voor het snel en efficiënt aanpassen van de productie. Met behulp van samenwerkende robots zoals de YuMi kunnen fabrikanten snel reageren op nieuwe groeimogelijkheden en kortere productcycli.

Over de HW52-F hollewanddoos:
De nieuwe HW52-F hollewanddoos werd 1 april 2017 geïntroduceerd. Voor dit product moest een nieuwe productie- en mechanisatielijn worden ingericht. De nieuwe HW52-F is gemakkelijk te installeren en aan te sluiten, kijk voor meer informatie op www.abb.nl/hollewanddozen. Met een insert kan de doos tevens lucht- en geluiddicht worden gemaakt. Er is ook een brandwerende versie beschikbaar.

ABB Electrification Products Ede
ABB Electrification Products Ede, gevestigd in het centrum van Nederland, produceert kunststof producten, waaronder installatiedozen en –kasten voor de elektrotechnische markt. De expertise van het bedrijf ligt op het vlak van spuitgiettechnieken, die intern zijn ontwikkeld en geperfectioneerd. ABB heeft binnen de markt de reputatie voorloper te zijn op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. ABB is in Nederland marktleider voor consumentenproducten.

Verdere informatie voor redactie:
ABB is grensverleggend en technologisch marktleider op het gebied van laag- en middenspanningsproducten, power grids, industriële automatisering, robotica en drives. ABB biedt wereldwijd oplossingen voor klanten in de bouw, industrie en transport & infra. Al 125 jaar innoverend bezig, richt ABB zich op de toekomst van de industriële digitalisatie en de vierde energie & industriële revolutie. Het concern opereert wereldwijd in meer dan 100 landen met ongeveer 132.000 medewerkers. www.abb.nl/lowvoltage

Samenwerking drie YuMi's
Samenwerking drie YuMi's
Voorkant YuMi's
Voorkant YuMi's
 Doekle Terpstra-Uneto VNI (l) & Cees van der Knaap-burgemeester Ede (r)
Doekle Terpstra-Uneto VNI (l) & Cees van der Knaap-burgemeester Ede (r)
Cees van der Knaap-burgemeester Ede(r) & DoekleTerpstra-Uneto VNI (m) en Hielkje-Reindersma-ABB Local Product Group Mgr (r)
Cees van der Knaap-burgemeester Ede(r) & DoekleTerpstra-Uneto VNI (m) en Hielkje-Reindersma-ABB Local Product Group Mgr (r)
YuMi
YuMi
YuMi
YuMi

Meer van ABB b.v., Electrification Products

ABB b.v., Electrification Products website

ABB b.v., Electrification Products bedrijfsprofiel